Καλπάζει η ακρίβεια: «Πάνω από 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στην Αττική»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλπάζει η ακρίβεια: «Πάνω από 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στην Αττική»

SHARE THIS

«Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ. Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη»

Η ακρίβεια συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα, με τις τιμές των καυσίμων να μην πιάνουν «ταβάνι». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα στην Αττική κυμαίνεται πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο.

Όπως  σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ κάποιος μπορεί να βρει την αμόλυβδη στα 2,54, ενώ εάν ψάξει αρκετά και στα 2,40.

Μάλιστα, η ίδια προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην παρασύρονται και αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί τότε πιθανόν θα είναι νοθευμένη, επικίνδυνη και θα προκαλέσει βλάβες σταδιακά στη μηχανή του αμαξιού, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τη φτηνή βενζίνη τελικά… πολύ ακριβά.

Ακόμη, ζήτησε να παρθεί μέτρο οριζόντιο με «επιδότηση στην αντλία για την βενζίνη», όπως γίνεται με το πετρέλαιο, για αντιμετώπιση του ράλι ανόδου στις τιμές στα καύσιμα.

«Οι παραλαβές έρχονται αυξημένες» τόνισε, ενώ προειδοποίησε πως «εάν προμηθευτεί κάποιος βενζίνη κάτω από τιμή διυλιστηρίου είναι επικίνδυνο». Αυτό που σημείωσε είναι πως όσο ακριβαίνει η βενζίνη, τόσο δυναμώνει το παρεμπόριο, διότι «πουλάνε κάτω από τιμή διυλιστηρίου, προφανώς για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο οι πρατηριούχοι τα λειτουργικά τους έξοδα».

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί» σημείωσε και «σε καμία περίπτωση να μην παρασύρεστε από τη χαμηλή τιμή» γιατί όπως εξήγησε: «Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα».

«Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ». «Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη σε αυτό» επισήμανε.

 

Exit mobile version