Καλπάζει η φαντασία στα ελληνικά ΜΜΕ: Πιστεύουν πως οι Ουκρανοί τρώνε… ινδικά χοιρίδια (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλπάζει η φαντασία στα ελληνικά ΜΜΕ: Πιστεύουν πως οι Ουκρανοί τρώνε… ινδικά χοιρίδια (Video)

SHARE THIS

Η κάμερα του AP κατέγραψε τη φρίκη του πολέμου και το δράμα των πολιτών στην Ουκρανία, ωστόσο η αναπαραγωγή από τα ελληνικά MME ήταν κάπως διαφορετική.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 14η ημέρα, με την ειδησεογραφία από διεθνή μέσα και όχι μόνο να είναι… πλούσια από τα νεότερα.

Η κάμερα του Associated Press που βρίσκεται στην Μαριούπολη καταγράφει το σκοτάδι του πολέμου, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή των Ουκρανών, που έχουν παραμείνει στη χώρα. Ωστόσο, η ελληνική δημοσιογραφία με υπερβάλλοντα ζήλο, προχωρά ένα βήμα παρακάτω και δίνει ακόμη πιο δραματικό τόνο στα γεγονότα, βάζοντας τη φαντασία να οργιάσει.

Πιο συγκεκριμένα, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του STAR και του OPEN, τα ρεπορτάζ για τις συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητα των αμάχων της Μαριούπολης δημιουργούν ερωτήματα και μεγάλη εντύπωση.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ προβλήθηκαν μερικά πλάνα του Associated Press, που αποδεικνύουν τις εφιαλτικές στιγμές που ζουν οι άμαχοι στην πόλη, που πλεόν δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και νερό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να κάνουν πλιάτσικο σε τοπικά καταστήματα, προκειμένου να επιβιώσουν.

Νεκροί στους δρόμους, καλυμμένοι με σκεπάσματα, στρατιώτες μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό, αφού δεν υπάρχει υδροδότηση στην περιοχή, πλιάτσικο σε καταστήματα και διενέξεις μεταξύ πολιτών.

Στο βίντεο υπάρχουν και εικόνες από τα καταφύγια, με πολίτες να τραγουδούν ή να έχουν αγκαλιά τα κατοικίδιά τους, πολίτες που κλαίνε και ζητούν τη ζωή τους πίσω.

Ωστόσο στο σε STAR και OPEN προβλήθηκαν και πλάνα ενός άνδρα να τρέχει στο δρόμο προσπαθώντας να πιάσει ένα ινδικό χοιρίδιο (κατοικίδιο ζώο) και η δημοσιογράφος του καναλιού έβγαλε το συμπέρασμα ότι εκείνος επρόκειτο να το… φάει!

Βέβαια, πουθενά δεν υπάρχει το πλάνο που αναφέρθηκε σε STAR και OPEN με πολίτη να κυνηγά… «ποντίκι» όπως ανέφεραν.

«Εικόνες που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο άνδρας που βλέπουμε στα πλάνα μας μέσα στο κέντρο της βομβαρδισμένης Μαριούπολης κυνηγάει αυτό το ποντίκι για να το φάει. Είναι η μόνη του πρόσβαση σε τροφή», σχολιάζει σε δραματικούς τόνους η δημοσιογράφος του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα να συμφωνεί. Προφανώς δεν πέρασε από κανενός το μυαλό ότι ο άνθρωπος λογικά το κυνηγούσε γιατί ήταν το κατοικίδιό του και ίσως του ξέφυγε.

Από την άλλη πλευρά, στο OPEN δεν είπαν κάτι τέτοιο ξεκάθαρα, αλλά το άφησαν να εννοηθεί… αφήνοντας τον κόσμο να βγάλει συμπέρασμα. «Αυτό χωρίς περαιτέρω σχολιασμό» είπε αρχικά η Πόπη Τσοπανίδου. «Είναι πλάνα που μεταδίδει το Associated Press και κάνουν τον γύρο του κόσμου με ό,τι σχόλιο μπορεί να φανταστεί κανείς» συνέχισε η παρουσιάστρια πριν ακουστούν οι ανακρίβειες, που ακούστηκαν στο STAR.

Το Video του Associated Press

Exit mobile version