“Καμία άλλη δολοφονημένη” – Παρέμβαση σε συναυλία της Μποφίλιου στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Καμία άλλη δολοφονημένη” – Παρέμβαση σε συναυλία της Μποφίλιου στην Πάτρα

SHARE THIS

"Σε ένα κόσμο που δεν μας χωράει, να οργανωθούμε για να κτίσουμε συλλογικά τον κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους".

Μια συγκινητική κίνηση, κατά των -συνεχώς αυξανόμενων- γυναικοκτονιών, έλαβε χώρα στην Πάτρα, με σκοπό να “τρίξει” τα ριζωμένα θεμέλια της ελληνικής πατριαρχικής κοινωνίας. Το μήνυμα λιτό, αλλά δυνατό: “Καμία άλλη δολοφονημένη”

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tetartopress.gr, το βράδυ της Παρασκευής, 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στην Πάτρα.  Η παρέμβαση έγινε από την Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Πατριαρχία. Μέλη της Πρωτοβουλίας, ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας πανό με  σύνθημα “Καμία άλλη Δολοφονημένη” και αναφέρθηκαν στην ένταση της έμφυλης βίας και τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει όλους μας τον τελευταίο διάστημα.

Η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας, καλωσορίστηκε από την τραγουδίστρια και έκλεισε με την προτροπή: “Να οργανωθούμε για να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο που γεννάει την έμφυλη βία, το μίσος, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, τις ασθένειες, τη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας. Σε ένα κόσμο που δεν μας χωράει, να οργανωθούμε για να κτίσουμε συλλογικά τον κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους”.

Exit mobile version