«Καμία θέση ανάμεσά μας» δηλώνει ο ΣΑΤΑ για τον οδηγό που πυροβόλησε μετανάστη εργάτη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμία θέση ανάμεσά μας» δηλώνει ο ΣΑΤΑ για τον οδηγό που πυροβόλησε μετανάστη εργάτη

SHARE THIS

Ο οδηγός ταξί έβρισε χυδαία τους μετανάστες και άνοιξε πυρ εναντίον τους από απόσταση τριών μέτρων με πυροβόλο όπλο.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση ρατσιστική επίθεση από επαγγελματία οδηγό ταξί σε βάρος νεαρού Πακιστανού εργάτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ αναφέρει: «Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά από όποιον κι αν προέρχεται. Για μας, ο δράστης δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον 26χρονο Αλί Ριάζ και τον διαβεβαιώνουμε ότι ο κλάδος μας θα είναι πρωτοπόρος στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και των προσφύγων».

Η άγρια φασιστική επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, την ώρα που το θύμα, μαζί με άλλους ομοεθνείς του επέστρεφαν από θρησκευτική γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός ταξί τους έβρισε χυδαία και άνοιξε πυρ εναντίον τους από απόσταση τριών μέτρων με πυροβόλο όπλο.

Το θέμα ανέδειξε η ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «καθώς βαδίζουμε προς τις 15 Ιούνη, την μέρα έναρξης της εκδίκασης της έφεσης της καταδικαστικής απόφασης που έστειλε τα τάγματα εφόδου της Χ.Α στη φυλακή, οι φασίστες επιχειρούν ηχηρή παρουσία με δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές της Αθήνας. Η φασιστική απειλή χρειάζεται να τσακιστεί στη γέννηση της».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως της δημοσιότητας, την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της αστυνομίας.

Exit mobile version