Κανάκης για Γεωργιάδη: «Eσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί για αυτό που συμβαίνει»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανάκης για Γεωργιάδη: «Eσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί για αυτό που συμβαίνει»

SHARE THIS

«Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί αυτού που συμβαίνει σε μία κοπέλα. Εξηγήστε μου πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019, να έχουμε 2022 και να περιμένουν αν θα δικαιωθεί ποτέ»

Η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» προβλήθηκε κανονικά και απόψε, παρά τις φήμες για το αντίθετο, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προηγήθηκε κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για revenge porn σε βάρος πρώην συντρόφου του.

Ο Αντώνης Κανάκης πήρε τον λόγο και εξήγησε το γιατί η εκπομπή προβλήθηκε κανονικά και έδωσε εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς όσους άσκησαν κριτική στον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δε δίστασε να εργαλειοποιήσει επικοινωνιακά την καταγγελία της κοπέλας και να «ξεπλύνει» ουσιαστικά την υπόθεση Μενδώνη-Λιγνάδη.

Από χθες, έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να κατηγορούν τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, πως γνώριζαν για το περιστατικό (που φέρεται να ξεκίνησε από 2016, ενώ η μήνυση έγινε το 2019) και δεν έκαναν τίποτα.

Σήμερα ο Αντώνης Κανάκης επανέλαβε ότι οι συντελεστές της εκπομπής δεν γνώριζαν τίποτα, ενώ έριξε τα πυρά του και στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργίαδη -ο οποίος συσχέτισε «μια σατιρική εκπομπή με το υπουργείο Πολιτισμού»

Ενώ συνέχισε: «Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και αυτές οι εξισώσεις, της υπουργού Πολιτισμού μιας χώρας και μιας θεατρικής επιτροπής (με εμάς) στο διαδίκτυο (…) από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το να πρέπει να εξηγήσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας ότι είναι εντελώς διαφορετικοί οι κώδικες που διέπουν την πολιτική ευθύνη από μια οποιαδήποτε εκπομπή, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

«Είχε βουήξει ο τόπος για τη δράση του Λιγνάδη»

Εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές άλλων ανθρώπων, πρόσθεσε ο Αντώνης Κανάκης. Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε δε ότι είχε βουήξει ο τόπος για τη δράση του (Λιγνάδη) και η πολιτική ηγεσία κρυβόταν, ενώ εμείς αμέσως απομακρύναμε αυτόν τον άνθρωπο από κοντά μας, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.

Ακολούθως, απευθύνοντας ερωτήματα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αντώνης Κανάκης έθεσε το ερώτημα: Εσείς που νομοθετείτε, πώς επιτρέπετε να λειτουργού σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου και να ανεβάζουν στιγμές πολιτών, χωρίς την συγκατάθεση και των δύο; Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί αυτού που συμβαίνει σε μία κοπέλα. Εξηγήστε μου πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019, να έχουμε 2022 και να περιμένουν αν θα δικαιωθεί ποτέ», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε δε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι σχολιάζει τα πράγματα που συμβαίνουν σαν να είναι μεσημεριανή εκπομπή, ενώ οι πράξεις για να μη συμβαίνουν αυτά να είναι ανύπαρκτες.

«Εσείς σέρνεστε για να κάνετε το οτιδήποτε»

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κιούσης ανέφερε ότι στόχος τέτοιου τύπου «παρεμβάσεων» σε βάρος τους είναι να η εξαφάνιση τέτοιου είδους εκπομπών.

«Κάντε κάτι, δημιουργήστε ένα πλαίσιο, μια ασπίδα προστασίας», είπε ο Αντώνης Κανάκης. «Κάντε αυτά τα πράγματα που για πολλούς είναι αυτονόητα και εσείς σέρνεστε για να κάνετε το οτιδήποτε, κάντε κάτι γρήγορα, δημιουργήστε ένα πλαίσιο έτσι ώστε όταν συμβαίνουν να υπάρχει απονομή δικαιοσύνης και προστασία του θύματος αμέσως».

Exit mobile version