«Κανένας μόνος, κανένας νηστικός»: Κίνημα αλληλεγγύης από σεφ στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κανένας μόνος, κανένας νηστικός»: Κίνημα αλληλεγγύης από σεφ στη Θεσσαλονίκη

SHARE THIS

Η «Chefικη» αλληλεγγύη κι ανθρωπιά, ένα κίνημα εθελοντών σεφ στη Θεσσαλονίκη που δεν θέλει να είναι «Κανένας μόνος, κανένας νηστικός»  

«Κανένας μόνος, κανένας νηστικός, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» αυτό είναι το σύνθημα και ο σκοπός του κινήματος ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, που δημιούργησαν σεφ στη Θεσσαλονίκη, βγαίνοντας στους δρόμους της πόλης για να μοιράσουν φαγητό.

Μία αυτόνομη ομάδα μαγείρων και φίλων, μα κυρίως σπουδαίων ανθρώπων, με το όνομα «Chef for Zero Hunger» παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς στη Θεσσαλονίκη μοιράζοντας διακριτικά μερίδες φαγητού σε σημεία όπως η Πλατεία της Ναυαρίνου, η ΧΑΝΘ, η Παρασκευοπούλου και η Αγίας Σοφίας.

«Μία ομάδα μαγείρων και φίλων αυτών με σκοπό την ανακούφιση της πείνας απ’ όπου προέρχεται» διαβάζουμε στην περιγραφή της πρωτοβουλίας τους στο Facebook.

Η ομάδα αλληλέγγυων εκτός από φαγητό, μοιράζει και ρούχα για το κρύο.

«Δε δεχόμαστε χρήματα … Μόνο τρόφιμα. Προφέρουμε φαγητό σε όσους πεινάνε ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταβολή… Είμαστε ανοικτοί σε κάθε δράση, με τους μόνους που δε θα συμπράξουμε είναι οι φασίστες» δηλώνει στη ROSA ο κ. Γιάννης, μέλος της αυτόνομης ομάδας μαγείρων και φίλων.

«Η Πόλη πότε δεν κοιμάται” με διανομή φαγητού στις 17:00 από άτομα τής ομάδας μας, σκούφια, γάντια καί ότι χρειάστηκε, μετά από μήνυμα για άστεγο σε κεντρικό δρόμο βγήκαμε ξανά για διανομή σκούφων, μπαρών υψηλής θερμιδικής αξίας, γαντιών στις 12:40.

Περιμένουμε την ” Ελπίδα”» έγραψαν την Παρασκευή περιμένοντας την κακοκαιρία, που άφησε πίσω της έναν νεκρό άστεγο συνάνθρωπό μας, εξαιτίας της αβλεψίας της Πολιτείας.

Η Ομάδα, έχει αναλάβει με ενσυναίσθηση να βρεθεί δίπλα σε ανθρώπους που η Πολιτεία αγνοεί και για αυτό χρειάζεται τη υποστήριξη μας κι αξίζει τον θαυμασμό μας.

Ένα παλαιότερο βίντεο – αφιέρωμα για τις δράσεις τους:

 

Exit mobile version