«Κάνω τη γυναίκα»: Αποστομωτική απάντηση στην λαθροχειρία Οικονόμου για τις μαστογραφίες (Video)
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κάνω τη γυναίκα»: Αποστομωτική απάντηση στην λαθροχειρία Οικονόμου για τις μαστογραφίες (Video)

SHARE THIS

«Κάνω τη γυναίκα που μπορεί να νοσήσει. Και που είναι στην ηλικία που θα πρέπει αν θέλει να προστατευτεί, να ξεκινήσει», απάντησε η Αναστασία Γιάμαλη.

Απάντηση στην πολιτική καπήλευσης κι εκμετάλλευσης που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα στο θέμα των δωρεάν μαστογραφιών, έδωσε η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη.

Αφορμή στάθηκαν οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου (ναι, του ίδιου που έλεγε για τους πολίτες που τους κόβουν το ρεύμα ότι το τζάμπα πέθανε), που με αλαζονικό ύφος δήλωσε ότι το πρόγραμμα για τις δωρεάν μαστογραφίες ήταν «έργο» της ΝΔ, επειδή εγκαινιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Παναγιώτη Βλάχου που τόνισε στον βουλευτή της ΝΔ ότι εκτίθεται, όσο και της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας της εκπομπής του Κontra η οποία επεσήμανε στον βουλευτή ότι όχι μόνο προϋπήρχε το πρόγραμμα που εγκαινίασε μετά βαΐων και κλάδων ο πρωθυπουργός αλλά και το γεγονός ότι η «παρέμβαση» της κυβέρνησής του ήταν απλώς να… αυξήσει το ηλικιακό όριο στα 50 έτη, με συνέπεια να αποκλείονται οι γυναίκες 40-50 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα προβλεπόταν δωρεάν διενέργεια προληπτικής μαστογραφίας «κάθε 2 χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40- 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών εφ’ όσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου», ενώ στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κατώτατο όριο των 40 ετών αυξάνεται στα 50, ενώ το πρόγραμμα αφορά μόνο γυναίκες 50-69 ετών!

Η Αναστασία Γιάμαλη, αφού τον προειδοποίησε ότι θα εκτεθεί αν ανοίξει αυτό το θέμα, του είπε ότι είναι «ντροπή» του να πλειοδοτεί σε ένα θέμα που αφορά τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Απαντώντας στις ειρωνικές αιτιάσεις του Βασίλη Οικονόμου που ρώτησε τη δημοσιογράφο αν παριστάνει «την πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ», η ίδια απάντησε.

«Όχι, κάνω τη γυναίκα που μπορεί να νοσήσει. Και που είναι στην ηλικία που θα πρέπει αν θέλει να προστατευτεί, να ξεκινήσει (σ.σ.: τις μαστογραφίες). Ντροπή!».

«Ντροπή σε σας που κάνετε την πολιτεύτρια, Κατά το βουλεύτρια που είπατε», είπε ειρωνικά ο βουλευτής της ΝΔ για να λάβει μια ακόμη αφοπλιστική απάντηση της δημοσιογράφου:

«Ντροπή σε εσάς που δε σέβεστε το γεγονός ότι ως γυναίκα έχω λίγη περισσότερη εικόνα επί του ζητήματος».

 

Υπενθυμίζεται ότι όταν το 2020,  ο πρωθυπουργός είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει στη βουλή το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που ίσχυε από το 2018 ως δικό του έργο, η Φώφη Γεννηματά του είχε ασκήσει δριμεία κριτική, τονίζοντας: «Κοιτάξτε κύριε Πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή κατανάλωση».

 

 

Exit mobile version