Καπουτζίδης:  Δεν μπορείς να στέλνεις το παιδί σου σχολείο & να μην ξέρεις αν θα γυρίσει δαρμένο
INSTAGRAM/YKAPOUTZIDIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπουτζίδης: Δεν μπορείς να στέλνεις το παιδί σου σχολείο & να μην ξέρεις αν θα γυρίσει δαρμένο

SHARE THIS

«Τέτοιες δηλώσεις είναι καταφανώς λανθασμένες και επικίνδυνες, μόνο και μόνο για να κάνουμε βαβούρα στα κανάλια», είπε αναφορικά με τον Μητροπολίτη Δωδώνης

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ζωή του, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το bullying, αλλά και τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης.

Αναφερόμενος στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, για τα οποία έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές, παίρνοντας δημόσια θέση, απέναντι σε κάθε επικριτή, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε:

«Ξεκινάει από την πίεση μέσα του αν αυτό που έχει είναι σωστό ή όχι. Αν είναι λάθος. Φυσικά τον έχει κάνει η κοινωνία να το ζητάει αυτό. Αυτό δεν το αντιμετωπίζει στα 25 του. Το αντιμετωπίζει ένα παιδάκι στα 10, στα 11, στα 12. Νομίζω καταλαβαίνετε πόσο βαρύ είναι. Ένα παιδάκι στα 11 αγχώνεται αν δεν έχει γράψει καλά στο διαγώνισμα, πόσω μάλλον να έχει αυτό. Να μην ξέρει αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Εγώ αυτά τα οποία λέω δεν τα λέω επειδή θέλω να παντρευτώ ή να κάνω παιδιά -γιατί εγώ μπορεί να μην παντρευτώ και να μην κάνω παιδιά. Τα λέω γιατί θέλω τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα να νιώσουν πιο ελεύθερα, πιο καλά με τον εαυτό τους, να μπορέσουν να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους φίλους τους, να τους αγαπήσουν οι φίλοι τους και γενικότερα όλη τους η ζωή από το σχολείο και μετά να είναι πιο ευχάριστη.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους ομοφυλόφιλους αλλά για τα όλα παιδιά που μπορούν να βρεθούν στο στόχαστρο. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ένα παιδί μπορεί να περάσει άσχημα για ανόητους λόγους. Πρέπει να αλλάξει η κοινωνία γενικότερα. Δεν μπορείς να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην ξέρεις αν θα σου γυρίσει δαρμένο ή όχι επειδή κάποιοι άλλοι γονείς έστειλαν τα δικά τους, λες και είναι δέματα, χωρίς να τους μάθουν τίποτα».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δέχθηκε ερώτηση και για τις πρόσφατες σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, που προκάλεσαν δικαιολογημένη οργή και αντιδράσεις.

«Τι να σχολιάσω; Αυτά θεωρώ δεν θα έπρεπε να παίζουν και στην τηλεόραση. Αν θέλουμε να αλλάξει η κοινωνία και να πάμε προς τα μπροστά δείξε μου ανθρώπους που μιλάνε σωστά. Μη μου δείχνεις τέτοιες δηλώσεις που είναι καταφανώς λανθασμένες και επικίνδυνες, μόνο και μόνο για να κάνουμε βαβούρα στα κανάλια. Είναι λάθος. Πρέπει να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Κάποια πράγματα τα έχουμε πολύ λάθος» και συμπλήρωσε:

«Και θα πω και κάτι άλλο. Όταν κάποιος έχει εξουσία μέσα σε έναν χώρο είτε είναι πλατό της τηλεόρασης είτε είναι θέατρο, δεν έχει σημασία αν έχει ταλέντο, ή αν δεν έχει ταλέντο. Μπράβο αν είναι ταλαντούχος. Η εξουσία είναι κάτι που δεν μπορούν να το χειριστούν όλοι. Όταν έχεις εξουσία έχεις τεράστια ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους σου πρωτίστως και μετά απέναντι στο κοινό να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο στο οποίο ο άλλος να αφήνει το σπίτι του και να πηγαίνει στη δουλειά του και να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Δεν θα έπρεπε κανένας να αφήνει το σπίτι του και να πηγαίνει στη δουλειά του να περάσει άσχημα».

Exit mobile version