Καπουτζίδης: “Η κοινωνία αρνείται στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στην γονεϊκότητα”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπουτζίδης: “Η κοινωνία αρνείται στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στην γονεϊκότητα”

SHARE THIS

"Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς".

Μιλώντας στο “The 2Night Show” το βράδυ της Πέμπτης (6/5) ο Γιώργος Καπουτζίδης, αναφέρθηκε στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για το δικαίωμα στη γονεϊκότητα για όλους, αλλά και για την ιδέα της απόκτησης ενός παιδιού.

“Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά, αν πάθει κάτι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια και αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε: “Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ να γίνω μπαμπάς να πω την αλήθεια, Τώρα δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή, αλλά για φέτος το φουσκωτό στο Αγκίστρι σκέφτομαι. Να μην κάνω μεγάλα σχέδια, αλλά θα ήθελα αυτοί που το σκέφτονται, το αγαπούν κι έχουν τους συντρόφους τους και θέλουν να το κάνουν, να έχουν το δικαίωμα και στην Ελλάδα. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που ήθελε πολύ ένα παιδί, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του, αλλά από μόνος μου να αναλάβω αυτήν την ευθύνη με δυσκολεύει πάρα πολύ”

Exit mobile version