Καπραβέλος: Δε λειτουργεί το lockdown χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Δε λειτουργεί το lockdown χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

SHARE THIS

Ο διευθυντής ΜΕΘ έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου: «Σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο η Αθήνα, το Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ»

«Σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο η Αθήνα, το Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ» είπε Στο Κόκκινο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Υπογράμμισε ότι το λοκντάουν είναι απλώς περιοριστικά μέτρα αλλά δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου σε εστίες συνωστισμού, όπως τα Μέσα Μεταφοράς και οι εργασιακοί χώροι.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επί ένα χρόνο ξύνουμε πληγές. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει επαρκές σύστημα Υγείας, το έχουν πληγώσει, το έχουν υποχρηματοδοτήσει, φέρνει ένα πολύ βαρύ τίμημα», τόνισε.

«Κάποιοι θέλουν να φιμώσουν και τις ιατρικές φωνές. Εμείς νοσηλεύουμε και βαριά μη covid περιστατικά. Όταν μετατρέπεις το νοσοκομείο σε covid, δε μπορείς να φροντίσεις σωστά τα άλλα περιστατικά. Tον Νοέμβριο με την κατάρρευση, δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε ούτε τα περιστατικά κορονοϊού, ούτε τα άλλα. Ουαί κι αλίμονο αν συμβεί αυτό στην Αθήνα. Θα είναι μεγάλες οι απώλειες» είπε, καταθέτοντας την οδυνηρή εμπειρία της Θεσσαλονίκης.

«Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά πολιτισμού της κοινωνίας το να έχει ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων» κατέληξε.

 

Exit mobile version