Καπραβέλος: Υπονομεύουν το διαλυμένο ΕΣΥ – Απαράδεκτη η κατάργηση των μέσων αυτοπροστασίας
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Υπονομεύουν το διαλυμένο ΕΣΥ – Απαράδεκτη η κατάργηση των μέσων αυτοπροστασίας

SHARE THIS

«Είμαστε σε φάση ύφεσης αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Είμαστε σε ύφεση και η παραλλαγή δεν έχει μεγάλη νοσηρότητα όμως η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας παραμένει και αφορά στη μεγάλη υπερμεταδοτικότητα, επομένως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος της πανδημίας και κανένα βιβλιογραφικό δεδομένο δεν αναφέρει το τέλος της ίσα – ίσα όλοι είμαστε επιφυλακτικοί.

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Μίλησε και για τα τρία μεγάλα «αγκάθια» που έχουμε μπροστά μας καθώς σταμάτησαν οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας άρα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι εισέρχεται μέσα και τι τύπος παραλλαγής μπορεί να ‘ρθει και να μας καταστρέψει.

Η κατάργηση όλων των στοιχειωδών μέσων ατομικής προστασίας, όπως οι μάσκες, είναι ένα από αυτά «συνεπώς ό,τι μπει μέσα θα βρει εύκολους διαδρόμους για να εξαπλωθεί και να μας καταστρέψει αργότερα» εξήγησε.

Μια τρίτη παράμετρος είναι το θέμα της προετοιμασίας για την επόμενη δόση του εμβολίου καθώς κανείς δεν θα σε προειδοποιήσει ότι κάποιο στέλεχος ανησυχητικό θα επικρατήσει και θα μας δημιουργήσει καταστροφικές συνέπειες.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να θεσμοθετηθούν, για τα κίνητρα που πρέπει να προσφερθούν καθώς τα τελευταία δύο χρόνια 17.000 νέοι γιατροί έφυγαν από την Ελλάδα ως ειδικευόμενοι σε άλλες χώρες.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για την υπονόμευση του διαλυμένου ΕΣΥ, για την τεράστια έλλειψη προσωπικού για το γεγονός ότι άλλα νοσήματα αφέθηκαν χωρίς περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία, θεραπείες και χειρουργεία πχ για τον καρκίνο δεν έγιναν – αφού τα περισσότερα νοσοκομείο ασχολούνταν μόνο με τον covid19 και αυτό έχει τεράστιες συνέπειες για τους ασθενείς, ειδικά γι’ αυτούς που δεν είχαν τα χρήματα να βρουν περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα.

«Δυστυχώς δεν αντέχουμε άλλο» τόνισε.

Exit mobile version