Καπραβέλος: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ – Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ – Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του

SHARE THIS

«Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Δραματική είναι η κατάσταση στα ήδη λαβωμένα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, με το προσωπικό του ΕΣΥ εξαντλημένο, όπως περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Η εφημερία, είπε, ξεκινά με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενείς και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα βοηθήσει και ότι αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

«Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα» σημείωσε.

Χαρακτήρισε τα σχολεία ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς, αποκαλύπτοντας πως «η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους».

Ζήτησε ξανά να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα άμεσα, ενώ, τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε κλάδους, όπως η εστίαση.

Exit mobile version