Καρδίτσα: Με drone μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα σε αποκλεισμένους κατοίκους
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδίτσα: Με drone μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα σε αποκλεισμένους κατοίκους

SHARE THIS

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι κατέγραψαν ζημιές που έγιναν σε οδοποιία και υποδομές

Τόσες μέρες μετά την επέλαση των κακοκαιριών και κάτοικοι στην Καρδίτσα παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι επιστρατεύθηκε drone προκειμένου εγκλωβισμένοι να λάβουν είδη πρώτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Μουζακίου αναγκάστηκε να παραδώσει τρόφιμα και φάρμακα με drone σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι κατέγραψαν ζημιές που έγιναν σε οδοποιία και υποδομές.

Παλαμάς: Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για μέτρα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμος Παλαμά, επίσης δέχτηκε μεγάλο χτύπημα από την κακοκαιρία Daniel. Ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για άμεσα μέτρα ενίσχυσης αγροτών, κτηνοτρόφων αλλά και για χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών άρδευσης του δήμου.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα που προτείνει είναι αποζημίωση στο 100% της αγροτικής παραγωγής με βάση τα 250 ευρώ και όχι τον κατάλογο του ΕΛΓΑ, άμεση χρηματοδότηση για αντικατάσταση του κατεστραμμένου εξοπλισμού (γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά οχήματα, αγροτικός εξοπλισμός, στάγδην άρδευση κ.λ.π.), αποζημίωση των αποθηκευμένων προϊόντων και των αποθηκών, άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση όλων των αγρών από τους τόνους φερτών υλικών, χρηματοδότηση για αντικατάσταση του μελισσοσμήνους, των κυψελών και των μηχανημάτων παραγωγής, κ.ά.

 

 

Exit mobile version