«Καρφιά» Politico για την 107η θέση: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει μέτρα όπως σε Ουγγαρία & Πολωνία
AP PHOTO VIRGINIA MAYO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καρφιά» Politico για την 107η θέση: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει μέτρα όπως σε Ουγγαρία & Πολωνία

SHARE THIS

«Παρά την εστίασή τους στις βασικές αξίες και δικαιώματα της ΕΕ στην Ουγγαρία και την Πολωνία, οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει παρόμοια περιοριστικά μέτρα κατά της Ελλάδας».

Σαφείς αιχμές για την επίδοση της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου, όπως καταγράφεται στην έκθεση της Οργάνωσης RSF, αφήνει το έγκυρο Politico, ασκώντας μάλιστα έμμεσα κριτική στην ΕΕ που δεν έχει λάβει μέτρα όπως έκανε για την Ουγγαρία και την Πολωνία.

«Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου (ξανά). Η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Δανία και η Σουηδία είναι οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή του ετήσιου Παγκόσμιοθ Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα… Η Ελλάδα έρχεται και πάλι τελευταία από τις χώρες της ΕΕ, στην τρομακτική 107η θέση, καταγράφοντας χειρότερες επιδόσεις από χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Κατάρ, η Σενεγάλη και η Αϊτή» σχολιάζει.

«Οι RSF ανέφεραν την αυθαίρετη παρακολούθηση δημοσιογράφων με λογισμικό υποκλοπής, την κυβερνητική παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης, τις καταχρηστικές αγωγές και την ανεπαρκή νομική προστασία ως τους κύριους λόγους για την κατώτερη βαθμολογία της Ελλάδας. Η Ελλάδα βρίσκεται 23 θέσεις πίσω από τη Μάλτα, τη δεύτερη χειρότερη χώρα της ΕΕ στον δείκτη».

Παράλληλα, ρίχνει καρφιά για την στάση της ΕΕ, σημειώνοντας:

«Τυφλό σημείο; Παρά την εστίασή τους στις βασικές αξίες και δικαιώματα της ΕΕ στην Ουγγαρία και την Πολωνία, οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει παρόμοια περιοριστικά μέτρα κατά της Ελλάδας».


Exit mobile version