Καταδίκη 5,5 ετών στον ΧΑυγίτη Ζέρβα για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη 5,5 ετών στον ΧΑυγίτη Ζέρβα για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη

SHARE THIS

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τα ίδια αδικήματα σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή.

Το Στ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη του άλλοτε ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Χρήστου Ζέρβα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την επίθεση στον -τότε- φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Αξίζει να σημειωθεί πως την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Ο ΧΑυγίτης Ζέρβας ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το δικαστήριο τελικά, του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τα ίδια αδικήματα σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή, ενώ είχε παραμείνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οκτώ μήνες.

Ο Χρήστος Ζέρβας δεν ήταν απλά ένας ακόμη ΧΑυγίτης. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ναζιστικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στους Αμπελοκήπους και είχε διατελέσει υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων και μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, από την οποία παύθηκε μετά τη σύλληψή του για την επίθεση στον Αλέξη Λάζαρη.

Exit mobile version