Καταδίκη Λαφαζάνη και ακόμα τριών μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη Λαφαζάνη και ακόμα τριών μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

SHARE THIS

Ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έχει καταγγείλει μια στημένη πολιτική δίωξη, που παραπέμπει στο μετεμφυλιακό καθεστώς

Ένοχους έκρινε η ελληνική Δικαιοσύνη τέσσερις ακτιβιστές για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς σε μια περίοδο κατά την οποία χιλιάδες πολίτες ανά την επικράτεια βρίσκονται υπό το καθεστώς διαρκούς φόβου για πλειστηριασμό.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα Των Συντακτών, αν και ο εισαγγελέας ζήτησε την αθωότητα των πέντε κατηγορουμένων, καθώς δεν πείστηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η έδρα καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή τους τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Αντώνη Μαυρομμάτη.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης, να καταδικάσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των ανθρώπων απέναντι στη βαρβαρότητα των πλειστηριασμών, προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις.

Η καταδικαστική απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ακτιβιστές, όπως ο τελευταίος που εργάζεται ως υπάλληλος security και δεν θα μπορεί να ανανεώσει την άδεια εργασίας του.

Ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έχει καταγγείλει μια στημένη πολιτική δίωξη, που παραπέμπει στο μετεμφυλιακό καθεστώς. Η δίκη έγινε έξι χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018.

Exit mobile version