Καταγγελία: Αστυνομικοί πήραν τις κουβέρτες αστέγων στο Ηράκλειο
NEAKRITI.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Αστυνομικοί πήραν τις κουβέρτες αστέγων στο Ηράκλειο

SHARE THIS

Σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε παρέμβαση από την ΕΛΑΣ στον χώρο των δύο αστέγων, απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους...

Το δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι άστεγων που πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης αναζητώντας δουλειά για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της Ομάδας «Άστεγοι Κρήτης», Μηνά Χατζηδάκη στο neakriti.gr, η Αστυνομία μάζεψε τις κουβέρτες και τα πράγματα του ζευγαριού, με συνέπεια οι άνθρωποι να αναγκάζονται να κοιμούνται έξω στο κρύο χωρίς καμία προστασία.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, το βράδυ της Πέμπτης (11.04) έγινε παρέμβαση από την ΕΛΑΣ στον χώρο των δύο αστέγων, απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιδοθούν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα ατέρμονο αγώνα να βρεθεί μια κουβέρτα για να κοιμηθούν… και πάλι στον δρόμο.

Τελικά κοιμήθηκαν σε παγκάκι πίσω από τα Δικαστήρια ενώ γίνεται συλλογή χρημάτων για να βγάλουν τα εισιτήρια με το πλοίο για να αναχωρήσουν από το νησί προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Πήγαν στον Ηράκλειο για να βρουν δουλειά

Στο νησί έφτασαν καθώς σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε Ηρακλειώτης επιχειρηματίας για να τους προσφέρει δουλειά. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων αφού έφτασε από την Αθήνα, τον πήρε τηλέφωνο και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Ωστόσο, εκείνος δεν πέρασε ποτέ.

Έκλεισε και το κινητό του τηλέφωνο και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα.

Exit mobile version