Καταγγελία: Διαδηλωτής με αιμάτωμα από γροθιές κατά την προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Διαδηλωτής με αιμάτωμα από γροθιές κατά την προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ

SHARE THIS

«Ένας έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, με ράμματα στα χείλη από τις γροθιές που δέχτηκε και αιμάτωμα στο κεφάλι»

Λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες κάνει ο βουλευτής ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης, σχετικά με τις προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στο λιμάνι, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο κ. Στολτίδης καταγγέλλει παράλληλα τον τραυματισμό ενός εκ των 11 προσαχθέντων, ο οποίος, όπως ανέφερε γρονθοκοπήθηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Εξηγώντας τι συνέβη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας είπε τα εξής: «Η πανεργατική απεργία είχε πανελλαδικό χαρακτήρα. Ένας απ’ τους στόχους της ήταν να δείξει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν σε αυτή, με παρέμβαση στο λιμάνι και την αντίθεση του λαού μας στην απόφαση της κυβέρνησης να κάνει ΝΑΤΟϊκό τσιφλίκι το λιμάνι που οι λαοί το θέλουν λιμάνι ειρήνης και αδελφοσύνης, με την υψηλή προστασία των δυνάμεων καταστολής. Ενώ είχε δηλωθεί σε όλους τους τόνους ότι ειρηνικά θα εισέλθουν στο λιμάνι για να διαδηλώσουν για την αντίθεση απέναντι στο γεγονός ότι μεγάλα πλοία ξεφορτώνουν δολοφονικό υλικό που διέρχεται μέσω της χώρας μας για να πάει στα πεδία του πολέμου στην Ουκρανία, για να δώσει δύναμη δηλαδή στη σφαγή του λαού, αντί αυτό να γίνει δεκτό, οι διαδηλωτές δέχτηκαν την αναίτια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και ουσιαστικά κατηγορούνται με ανυπόστατες κατηγορίες τη στιγμή που χωρίς καμία πρόκληση δέχτηκαν τη βάναυση επίθεση».

Και πρόσθεσε για τον προσαχθέντα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο: «Ένας έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, με ράμματα στα χείλη από τις γροθιές που δέχτηκε και αιμάτωμα στο κεφάλι». Καταλήγοντας ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των ατόμων που κρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια, με 11 προσαχθέντες, δύο εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ένας είναι ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, Δημήτρης Μαβίδης, ο οποίος προσήχθη εν μέσω ρεπορτάζ. Οι οκτώ πλέον συλληφθέντες παραμένουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση.

Exit mobile version