Καταγγελία για «Μαλαματίνα»: Απέλυσε τους προέδρους δύο Σωματείων – Νέα διαμαρτυρία
ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για «Μαλαματίνα»: Απέλυσε τους προέδρους δύο Σωματείων – Νέα διαμαρτυρία

SHARE THIS

«Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Τα εργατικά σωματεία καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία της οινοποιίας «Μαλαματίνα» απέλυσαν τους προέδρους δύο σωματείων.

Ειδικότερα, απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

«Οι απολύσεις δε θα περάσουν!» τονίζει το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε πριν λίγο στις απολύσεις.

Ακόμη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ – ΝΑΤ, το συνδικάτο καθαριστριών νομού Αττικής και περιχώρων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της «Μαλαματίνα» οι οποίοι δίνουν ένα σκληρό αγώνα όλο αυτό το διάστημα, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αύριο Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη “Μαλαματίνα” που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό!» σημειώνει και προσθέτει:

«Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη “Μαλαματίνα”».

Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Προς τα Σωματεία και τους εργαζόμενους/ες με αφορμή τις Απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εδώ και δύο μήνες, βρισκόμαστε σε Απεργία, δίνοντας τον αγώνα μας, για να «παρθούν» πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Διαπιστώνουμε όμως ότι πέρα από το δικό μας χώρο μια σειρά εταιρείες και επιχειρήσεις προχωράνε σε μαζικές απολύσεις με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων και μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: ομαδικές απολύσεις Edilmac, Pyramis, Alumil κλ.π..

Από τη μια μεριά απολύσεις και από την άλλη συνθήκες ακρίβειας σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και υπεραυξήσεις σε ρεύμα-καύσιμα-θέρμανση.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τις Διοικήσεις των σωματείων, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους/ες από τους παραπάνω εργασιακούς χώρους, αλλά και όλων των υπόλοιπων σωματείων και κοινωνικών ομάδων για την Πέμπτη 29/9/2022 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (μεγάλη αίθουσα) σε σύσκεψη με σκοπό να συζητήσουμε τις νέες καταστάσεις που  διαμορφώνονται, αλλά κυρίως να συντονίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να δώσουμε ενιαία και δυναμική απάντηση στο κύμα των απολύσεων και τρομοκράτησης.

Συντονισμένοι και Οργανωμένοι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη να «πετύχουμε» τα αιτήματά μας για καλύτερες μέρες  για εμάς και τις  οικογένειές μας.

Αν οι πολλοί βάλουν από λίγο, το λίγο γίνεται τεράστιο.

Exit mobile version