Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της «Κιβωτού του κόσμου» – Παρενέβη η Εισαγγελία
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της «Κιβωτού του κόσμου» – Παρενέβη η Εισαγγελία

SHARE THIS

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσε η καταγγελία για κακοποίηση τριών ανήλικων παιδιών στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο από στέλεχος του φορέα. Η σχετική καταγγελία που κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές ο πρώην συνεργάτης της δομής και εκπαιδευτικός Χρόνης Χλίτσιος την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, οδήγησε στην εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση έγινε γνωστή από τον πρώην εκπαιδευτικό της δομής στο Διμήνι Βόλου, την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος δημόσια, τα τρία φιλοξενούμενα παιδιά της δομής έκαναν γνωστό στους εργαζομένους πως ένα στέλεχος από την Κιβωτό του Κόσμου της Αθήνας τα ξυλοκόπησε σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος του Βόλου στις 3 Αυγούστου, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκων μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται το ίδιο άτομο, γεγονός που τον οδήγησε να καταγγείλει στις 19 Αυγούστου το περιστατικό στην αστυνομία.

Ωστόσο, ο κ. Χλίτσιος καταγγέλλει ακόμη πως αφού γνωστοποίησε στη διευθύντρια της δομής ότι θα προχωρούσε σε καταγγελία στην αστυνομία, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής ότι απολύθηκε με την αιτιολογία πως «με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις».

Μετά τη δημοσιοποίηση που έλαβε το περιστατικό, οι υπεύθυνοι της δομής στρεφόμενοι κατά του καταγγέλλοντος έκαναν λόγο για αναληθείς ισχυρισμούς αφού δεν ήταν παρών στο συμβάν, όπως και κανένας άλλος εργαζόμενος της δομής, ενώ ισχυρίστηκαν πως τα παιδιά που δήλωσαν ότι δέχτηκαν κακοποίηση «έφασκαν και αντέφασκαν».

Η Κιβωτός αναφέρει μεν στην ανακοίνωσή της ότι έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνήσει το συμβάν και πως έχει απομακρύνει το συγκεκριμένο στέλεχος από τα φιλοξενούμενα παιδιά μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, όμως παίρνει σαφείς αποστάσεις: «Κανένας από τους ανηλίκους δεν έφερε πάνω του σημάδια κακοποίησης […] Είναι εξόχως προφανές ότι η δημοσιοποίηση μεμονωμένης αναφοράς περί περιστατικού άσκησης σωματικής βίας […] ουδόλως αποσκοπεί στην προστασία των συμφερόντων των ανηλίκων αλλά στην αυτοπροβολή του καταγγέλλοντος και στην προώθηση ιδιοτελών στόχων».

Στις αιτιάσεις του εκπαιδευτικού για μια επί της ουσίας εκδικητική απόλυση, η δομή απαντά πως η καταγγελία του στην αστυνομία «ουδόλως συνδέεται με την απόλυσή του» και ότι για την απομάκρυνσή του «είχε ενημερωθεί προ περίπου δύο μηνών».

Exit mobile version