Καταγγελία από γυναίκα ασθενή-“Ένιωσα σαν να υπέστην βιασμό”
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία από γυναίκα ασθενή-“Ένιωσα σαν να υπέστην βιασμό”

SHARE THIS

Μια γυναίκα ασθενής περιέγραψε το μαρτύριο που έζησε όταν πήγε να χειρουργηθεί: "Ένιωσα σαν να υπέστην βιασμό. Υπέστην βιασμό".

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε μια γυναίκα όταν επισκέφτηκε το δημόσιο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης για προγραμματισμένη εγχείρηση.

Με εξευτέλισε. Με μεταχειρίστηκε σαν ένα κομμάτι κρέας. Ένιωσα σαν να υπέστην βιασμό. Υπέστην βιασμό“.

Με αυτές τις λέξεις η ασθενής περιέγραψε το μαρτύριο που βίωσε στα χέρια του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία.

“Προσοχή! Οι παρακάτω πληροφορίες ενδέχεται να ενοχλήσουν ορισμένα άτομα καθώς είναι πιθανό να επαναφέρουν μνήμες τραύματος”

Όπως, καταγγέλλει η γυναίκα μόλις βγήκε από το δωμάτιο η αναισθησιολόγος εμφανίστηκε ο “εργαλειοδότης” ο οποίος έχοντας τη ρόμπα του ανοιχτή να ανεμίζει την πλησίασε και της έσκισε με δύναμη τη ρόμπα που φορούσε γδύνοντας την έως τον αφαλό.

Αναλυτικά η καταγγελία της ασθενούς στο neakriti.gr:

Τον είχα δει από πριν που κυκλοφορούσε στο χειρουργείο με τη ρόμπα ανοιχτή να ανεμίζει πίσω του. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, περπατάει και ανεμίζει την πράσινη μακριά ρόμπα του.

Στάθηκε μπροστά μου και πριν προλάβω να καταλάβω τι γίνεται, μου τραβάει το σεντόνι ως λίγο πιο πάνω από τα γόνατα. Σκίζει με μανία το ρομπάκι και με ξεγυμνώνει ως τον αφαλό. Το στήθος μου έξω. Είμαι σε σοκ! Τα μάτια μου τρέχουν ασταμάτητα και δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Εκείνος με τραβάει να μου βγάλει τα μανίκια από το ρομπάκι που το έχει σκίσει και τραβάει λες κι είμαι τσουβάλι! Σπρώχνει με αυθάδεια και καθόλου σεβασμό το σώμα στο πλάι για να τραβήξει το υπόλοιπο σκισμένο ρομπάκι από την πλάτη. Φαντάσου, η αναισθησιολόγος τού φώναξε “ήρεμα, πιο σιγά!”. Αλλά εκείνος συνέχιζε με βίαιες κινήσεις να προσπαθεί να μου βγάλει το ρομπάκι. Είμαι σε πανικό κι από το στόμα μου δε βγαίνει φθόγγος.

Υπήρχαν άτομα στα χειρουργεία και πηγαινοερχόταν. Ένιωθα την αναισθησιολόγο πίσω μου. Φαντάσου ήμουν τόσο σοκαρισμένη που, όταν μου είπε “πάρε αναπνοή”, πήρα την πιο βαθιά ανάσα της ζωής μου, έτσι ώστε να με πιάσει η νάρκωση άμεσα, να μη βλέπω, να μην ακούω και να μη νιώθω άλλο αυτόν τον εξευτελισμό“.

Exit mobile version