Καταγγελία της Ηρούς Λεχουρίτη: Τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών δεν μπορούν να δουν που ψηφίζουν
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία της Ηρούς Λεχουρίτη: Τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών δεν μπορούν να δουν που ψηφίζουν

SHARE THIS

Το κράτος ζητά απαραίτητα όνομα πατρός, ενώ της μητέρας που γέννησε ένα παιδί είναι απλά πεδίο προαιρετικό.

Με μια ανάρτησή στον προσωπικό της λογαριασμό η τραγουδίστρια Ηρώ Λεχουρίτη, κατήγγειλε τη δυσπραγία του κοινωνικού κράτους που δεν αναγνωρίζει και δεν τιμάει τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η εφαρμογή του ΥΠΕΣ έχει υποχρεωτικό πεδίο το όνομα του πατέρα και προαιρετικό το όνομα της μητέρας, όταν, όμως, δεν υπάρχει όνομα πατέρα τότε η εφαρμογή δεν λειτουργεί και δεν δίνει τα στοιχεία για το πού ψηφίζει ο πολίτης, αλλά την απάντηση ότι «δεν υπάρχουν εγγραφές».

Με λίγα λόγια το κράτος ζητά απαραίτητα όνομα πατρός, ενώ της μητέρας που γέννησε ένα παιδί είναι απλά πεδίο προαιρετικό.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

“Προσέξτε τώρα πως γίνεται έξαλλος ένας πολίτης. Μπαίνω να δω που ψηφίζει ο γιος μου. Είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια. Και βγαίνει η φόρμα για να τη συμπληρώσουμε. Στο όνομα πατρός απαιτεί τουλάχιστον δυο χαρακτήρες. Στην περίπτωση μας ΔΕΝ υπάρχει όνομα πατρός. Στο δε πεδίο μητρός, γράφει το “καταπληκτικό” … “προαιρετικά”. Καλό;;; … 2023. Εντάξει… δεν το παίρνω προσωπικά ούτε προβάλλομαι αλλά ένα rendez vous με τον υπουργό να του πω δυο πραγματάκια περί σεβασμού και εξέλιξης, το κάνω ευχαρίστως.Αφού λοιπόν συμπληρώνω το δικό μου (προαιρετικό μεν????, μοναδικό δε) όνομα γονέα μετά μου λέει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ. Αυτά… Εσείς άλλα νέα; Το καταπληκτικοί είναι ότι ο γιος μου και η φίλη του μια εβδομάδα τώρα μελετούν ενδελεχώς, για να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Ειρωνεία… “.

Exit mobile version