Καταπέλτης ο Χ. Ράμμος: Αντί να διώξουν όσους έκαναν υποκλοπές, διώκουν μέλη της ΑΔΑΕ
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταπέλτης ο Χ. Ράμμος: Αντί να διώξουν όσους έκαναν υποκλοπές, διώκουν μέλη της ΑΔΑΕ

SHARE THIS

«Η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, αλλά σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου».

Καταπέλτης ήταν η κατάθεση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου LIBE, για την κυβερνητική απόφαση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως πραξικοπηματική περί αλλαγής στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργία της.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Libe, η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στα τέλη του 2022, η οποία στη συνέχεια ερμηνεύθηκε (λανθασμένα, σύμφωνα με τον ομιλητή) από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιορίζει το δικαίωμα της Αρχής να ενημερώνει πρόσωπα ότι παρακολουθούνται.

Κατήγγειλε ακόμη την στοχοποίηση που υπέστη ο ίδιος από την κυβέρνηση και κορυφαίους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος και τόνισε την (συνταγματικά αμφιλεγόμενη) αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργία της. Υπερασπίστηκε επίσης τους πρώην συνεργάτες του στην Αρχή, οι οποίοι διώκονται δικαστικά, κατά τα φαινόμενα επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα η δίωξη δύο εξαιρετικών συνεργατών μου, της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη. Έχω συνεργαστεί μαζί τους χρόνια και μπορώ να εγγυηθώ για τον επαγγελματισμό τους προς το καθήκον τους. Παρόλο που δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τους λόγους που έχουν διωχθεί, είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η εισαγγελία θα διαψευστεί σύντομα. Λυπάμαι ότι κάποιοι από τους καλύτερους αξιωματούχους της Ελλάδας υφίσταται όλα αυτά» δήλωσε.

«Η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, η ίδια δικαιοσύνη σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους» επεσήμανε ακόμη.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση το ευρωκοινοβούλιο, οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών επικεντρώθηκαν στην αδύναμη αντίδραση της Επιτροπής και την ανάγκη εφαρμογής των συστάσεων της επιτροπής PEGA για τον περιορισμό της χρήσης και πώλησης λογισμικού κατασκοπείας, καθώς και στην ακεραιότητα των δικαστικών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στη χώρα.

Exit mobile version