«Καταπληκτική ποιότητα ζωής» εργαζομένων σε ελληνικό νησί για τη σεζόν (Photos)
TIK TOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καταπληκτική ποιότητα ζωής» εργαζομένων σε ελληνικό νησί για τη σεζόν (Photos)

SHARE THIS

Το συγκεκριμένο video το ανέβασε μια εργαζόμενη που έχει φύγει φέτος για σεζόν στην Κρήτη, ενώ σύντομα κατέβηκε από το διαδίκτυο.

Οι συνθήκες εργασίας και διαμονής των εργαζομένων στα ελληνικά νησιά, για την τουριστική σεζόν είναι τραγικές. Αυτό επιβεβαιώνεται και πάλι από ανάρτηση μιας νεαρής στο Tik Tok, που απαθανατίζει μερικές από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο που καλείται να ζήσει για τους επόμενους μήνες.

Μπορεί ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη Μύκονο, στη Σαντορίνη ή στην Κρήτη να μοιάζει ειδυλλιακό για κάποιον, όμως, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις συνθήκες εκεί γρήγορα αλλάζει γνώμη.

Ο κόσμος φέτος το Πάσχα άφησε τα αστικά κέντρα και γέμισε τα πλοία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, αναζητώντας μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από την καθημερινότητα. Με τα μέτρα για τον κορονοϊό να «φεύγουν» τις επόμενες ημέρες, είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα ζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις, όπως δημοσιεύει το gazzetta.gr

Μπορεί να φαίνεται «ειδυλλιακό» για κάποιους το να δουλέψουν για τέσσερις ή πέντε μήνες μακριά από την Αθήνα, όμως, η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές οι συνθήκες που συναντούν εκεί είναι πολύ χειρότερες από αυτό που φαντάζονταν. Ειδικά τα σπίτια ή δωμάτια επιβεβαιώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν.

Ένα video στο Tik Tok που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, μάς ξενάγησε στο εσωτερικό ενός τυπικού σπιτιού που δίνεται σε έναν εργαζόμενο της καλοκαιρινής σεζόν σε ελληνικό νησί. Το συγκεκριμένο video το ανέβασε μια εργαζόμενη που έχει φύγει φέτος για σεζόν στην Κρήτη, ενώ σύντομα κατέβηκε από το διαδίκτυο, προφανώς κάτω από εργοδοτική πίεση, ή ακόμη και φόβο της εργαζόμενης πως θα χάσει τη δουλειά της.

Κουρτίνες πουθενά, χαρτόνια στα παράθυρα για να μην μπαίνει φως, ένα πάπλωμα μπροστά από την μπαλκονόπορτα για να μην μπουν έντομα στον χώρο, χτιστά κρεβάτια και ντουζιέρες άλλου αιώνα και μάλιστα βρώμικες.

Exit mobile version