Καταρρέουν τα νοσοκομεία: 143 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με πρόχειρους αναπνευστήρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταρρέουν τα νοσοκομεία: 143 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με πρόχειρους αναπνευστήρες

SHARE THIS

Όπως καταγγέλλει ο Π. Παπανικολάου, 143 ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σήμερα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κι ενώ η κυβέρνηση τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα, 143 (!) διασωληνωμένοι ασθενείς με πρόχειρους αναπνευστήρες, παραμένουν εκτός ΜΕΘ, παρά το γεγονός ότι η θνητότητα στους βαρέως πάσχοντες που είναι διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ, είναι γνωστό ότι είναι πολλαπλάσια από τη θνητότητα εκείνων που είναι διασωληνωμένοι εντός ΜΕΘ.

Όπως καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, «Δυστυχώς αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο. 1/4/21, 10.40 πμ : 143 (εκατόν σαράντα τρεις) ασθενείς στην Αττική διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους- πρόχειρους αναπνευστήρες. Ο πατέρας σας, η μητέρα σας, ο αδελφός σας, η αδελφή σας. Κοινοί θνητοί. Παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, ενώ η νοσηλεία τους σε κοινούς θαλάμους και όχι σε ΜΕΘ, αποδεικνύει πόσο ανοχύρωτο άφησε η κυβέρνηση το ΕΣΥ, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, η κυβέρνηση πρέπει να βάλει στη μάχη εναντίον της πανδημίας τις ιδιωτικές κλινικές τις οποίες εξακολουθεί να έχει στο απυρόβλητο.

Exit mobile version