Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος νότια της Ανδραβίδας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος νότια της Ανδραβίδας

SHARE THIS

Στο αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση επέβαιναν δυο ιπτάμενοι που πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος ασφαλείας

Κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας μαχητικό αεροσκάφος F-4 της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης. Έπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο άνδρες με τη συμμετοχή αεροναυαγοσωστικού ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ξεκινούν και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την περιοχή

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, στο αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση επέβαιναν δυο ιπτάμενοι που πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος ασφαλείας

Εκτίμηση για τεχνική βλάβη

Την εκτίμηση ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-4 που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας εντιμετώπισε τεχνική βλάβη εξεφρασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Εφόσον επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίου ή στα υδραυλικά συστήματα»πρόσθεσε τονιζοντας πως «όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος για να σωθούν οι ίδιοι, το αεροσκάφος είναι καταδικασμένο».

Τα F-4, γνωστά και ως Phantom, είναι αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς. «Είναι μαχητικό αεροσκάφος και εν καιρώ ειρήνης χρησιμεύει σε εκπαιδευτικές πτήσεις προκειμένου οι ιπτάμενοι να διατηρούνται σε φόρμα» είπε.

Exit mobile version