Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Η παρουσίαση του πίνακα του Πικάσο θύμισε Mr.Bean»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Η παρουσίαση του πίνακα του Πικάσο θύμισε Mr.Bean»

SHARE THIS

Ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης δήλωσε πως η σκηνή πτώσης του πίνακα κατά την παρουσίαση, του θύμισε ταινία του Mr. Bean

Την τραγελαφική παρουσίαση του πίνακα του Πικάσο στη ΓΑΔΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας το πολύτιμο έργο τέχνης έπεσε, κλήθηκε να σχολιάσει στο ραδιόφωνο του Alpha ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης.

Ο ίδιος, αν και έκανε λόγο για επιτυχία της ΕΛΑΣ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον τρόπο παρουσίασής τους στη ΓΑΔΑ καθώς ο πίνακας του Πικάσο όχι μόνο έπεσε κάτω, αλλά ο άνθρωπος που ανέλαβε να τον επανατοποθετήσει στη θέση του το έκανε με λάθος τρόπο αφού τον ακούμπησε χωρίς να φορά γάντια.

Όπως είπε ο κ. Στεφανίδης, η σκηνή του θύμισε ταινία του Mr. Bean, ενώ με νόημα υπογράμμισε την απουσία από την συνέντευξη Τύπου της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κας Λαμπράκη. Ο ίδιος, όπως επεσήμανε, μόνο ο φύλακας ήταν που τιμωρήθηκε τότε για αυτήν την κλοπή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ερασιτεχνική τόσο την κλοπή των πινάκων της Εθνικής Πινακοθήκης όσο και την παρουσίαση στη ΓΑΔΑ.

Ο κ.Στεφανίδης μάλιστα, δεν φαίνεται να πείθεται από την ομολογία του 49χρονου που όπως είπε έδρασε με ερασιτεχνικότητα και θράσος και δήλωσε πως ενδεχομένως να υπάρχει συνεργός και η υπόθεση να έχει και άλλες προεκτάσεις.

Αναφορικά με την αξία των δύο πινάκων ο κ.Στεφανίδης ανέφερε πως μια τιμή τους θα ήταν γύρω στα 50 με 100 εκατομμύρια ευρώ υπογραμμίζοντας πως ο δράστης δεν ήξερε την αξία των έργων που έχει στα χέρια του.

Ιδιαίτερα για τον πίνακα του Πικάσο είπε πως είναι ένα έργο με ιδιόχειρη αφιέρωση με τον Πικάσο να γνωρίζει την αξία του ονόματος και της υπογραφής του.

Ακούστε όσα είπε:

Exit mobile version