Καβάλα: Καταδίκη γονιών που αντέδρασαν στη σεξουαλική ταυτότητα του ανήλικου παιδιού τους
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Καταδίκη γονιών που αντέδρασαν στη σεξουαλική ταυτότητα του ανήλικου παιδιού τους

SHARE THIS

«Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δε θέλω να τιμωρηθούν», δήλωσε το παιδί στην κατάθεσή του.

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή (9/6) από δικαστήριο της Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού, με την ποινική διαδικασία σε βάρος τους να προκύπτει μετά από καταγγελία του ίδιου του παιδιού.

Οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Σύμφωνα με την proininews.gr, τα περιστατικά φέρονται να έλαβαν χώρα στην οικία της οικογένειας, τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι εντάσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον προέκυψαν, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, εξαιτίας της επιλογής του παιδιού να εκφράζει ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα. Όπως φάνηκε, εξαιτίας αυτώ των εντάσεων το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία, ζητώντας προστασία.

Από τις πρώτες καταγγελίες και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ύστερα, όμως, από εκ νέου καταγγελία του παιδιού, προέκυψε η ποινική διαδικασία.

Το παιδί, που κλήθηκε εκτάκτως από το δικαστήριο, μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δε θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από το παιδί, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε…».

Το δικαστήριο τελικά τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της απειλής, με τον πρόεδρο να συμβουλεύει  τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί, λύνοντας τα προβλήματα με διάλογο. Για την κατηγορία απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, οι δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Exit mobile version