Κέρκυρα: Παρέμβαση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Παρέμβαση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων

SHARE THIS

«Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας επιχειρούν να στρατολογήσουν ανυποψίαστους εργαζόμενους, τάζοντας "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"».

Παρέμβαση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στην «Ημέρα καριέρας» που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, συζητώντας με τους εργαζόμενους και διανέμοντας ανακοίνωση που κάνει λόγο για «καριέρα “κωπηλάτη” σε γαλέρες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας επιχειρούν να στρατολογήσουν ανυποψίαστους εργαζόμενους, τάζοντας “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” και ρίχνοντας “στάχτη στα μάτια” για να συγκαλύψουν τον εργασιακό μεσαίωνα στον επισιτισμό – τουρισμό και τα ξενοδοχεία.

Οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, η παραβίαση του 8ωρου ημερήσιου χρόνου και της 5ημερης εβδομαδιαίας εργασίας που κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη με αγώνες, θυσίες και αίμα, η εποχικότητα σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, τις περικοπές στο επίδομα ανεργίας και η καλπάζουσα ακρίβεια οδηγούν όλο και περισσότερους εργαζόμενους να φεύγουν από την τουριστική οικονομία».

Το συνδικάτο καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Exit mobile version