Κικίλιας για πυρκαγιές: Είναι μια τεράστια μάχη και πατριωτικό καθήκον
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας για πυρκαγιές: Είναι μια τεράστια μάχη και πατριωτικό καθήκον

SHARE THIS

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για την προστασία της χώρας μας από τις δασικές πυρκαγιές ως ένα θέμα πατριωτικού καθήκοντος. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε τη σημασία της συλλογικής συνείδησης και της συνεργασίας όλων σε αυτήν τη μάχη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια συνεχή προσπάθεια καθώς και στην ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός οργανωμένου συστήματος που θα συμπεριλαμβάνει εθελοντές, πολίτες, αστυνομία, στρατό και δασοπυροσβέστες.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έτσι θα πάμε όλο το καλοκαίρι, είναι μια τεράστια μάχη, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρακαλώ θερμά σε αυτό το σύστημα, στο οποίο έχουμε οργανώσει τους εθελοντές και τους πολίτες, η αστυνομία είναι εκεί και βοηθάει όπως και ο στρατός και οι δασεργάτες μας, να συνδράμουμε όλοι μας. Είναι μια μάχη εθνική που μας αφορά όλους, θα την περπατήσουμε μέρα-μέρα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο κ. Κικίλιας. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι αποτελεί «μεγάλη προίκα».

Έπειτα προσέθεσε ότι «υποχρεωτικά και με τον νόμο οι δασάρχες και δασοφύλακες επιχειρούν μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι ειδικοί επιστήμονες και έχουν γνώση του δάσος. Υποχρεωτικά πηγαίνουν δυο πυροσβεστικά στην πρώτη προσέγγιση και ένα τρίτο με αξιωματικό. Ο στρατηγός ορίζει τους τομεάρχες και το περίγραμμα της πυρκαγιάς. Γίνονται αντιπυρικές ζώνες και σε δεύτερο χρόνο αν χρειαστεί σε κάποια απόσταση με την πυρκαγιά αν μιλάμε για ένα μεγάλο περιστατικό το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατηγικά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επερχόμενη εφαρμογή μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας που θα ενισχύσει τη διαδικασία πρόληψης των δασικών πυρκαγιών μέσω της ηλεκτρονικής αναφοράς της καθαριότητας των οικοπέδων από τους πολίτες.

Exit mobile version