Κικίλιας – Τσιόδρας ενημερώνουν τα κόμματα για κορονοϊό και εμβολιασμό
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Κικίλιας – Τσιόδρας ενημερώνουν τα κόμματα για κορονοϊό και εμβολιασμό

SHARE THIS

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κορονοϊό αλλά και την πορεία των εμβολιασμών θα έχει σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Η ενημέρωση γίνεται μία ημέρα αφού τα κρούσματα του κορονοϊού παίρνουν και πάλι ανοδική πορεία -ειδικά στην Αττική- ενώ ο εμβολιασμός δεν προχωρά με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό η Ελλάδα θα έπρεπε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει παραλάβει συνολικά από τις εταιρείες Pfizer, Moderna και AstraZeneca περίπου 3 εκ. δόσεις, κάτι που πλέον θεωρείται απίθανο.

Η Ε.Ε. βλέπει την μία εταιρεία μετά την άλλη να μειώνει τις παραδόσεις γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στις Βρυξέλλες που έχουν δώσει ήδη προκαταβολές.

Η βρετανοσουηδική εταιρεία πριν καν πάρει έγκριση ανακοίνωσε στην Ε.Ε. ότι θα περικόψει κατά 60% τα 31 εκατομμύρια δόσεις που ήταν να σταλούν στις 27 χώρες. Ωστόσο η AstraZeneca έχει λάβει ήδη προκαταβολή 336 εκ ευρώ γεγονός που τόνισαν οι Βρυξέλλες στους επικεφαλής της εταιρείας, τους οποίους πιέζει για να τηρήσουν την συμφωνία. Από την πλευρά η AstraZeneca, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να φέρει το εμβόλιο σε εκατομμύρια Ευρωπαίους το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 14:00, θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Exit mobile version