«Κύμα» συμπαράστασης στις 4 καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής επειδή έκαναν απεργία
NEAKRITI.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κύμα» συμπαράστασης στις 4 καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής επειδή έκαναν απεργία

SHARE THIS

Ο μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Ένα μεγάλο «κύμα» συμπαράστασης στις τέσσερις καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής στο Ρέθυμνο επειδή έκαναν απεργία (!) σχημάτισαν χθες πολίτες και σωματεία έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου είχαν κληθεί προκειμένου να… παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Όπως δημοσιεύει το neakriti.gr, μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης, έλαβε χώρα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και άλλους φορείς ευρύ κάλεσμα συμπαράστασης για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το απόγευμα.

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς, φορείς, σωματεία και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη χθεσινή κινητοποίηση.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη στήριξη και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για δημόσια και δωρεάν παιδεία και στο αναφαίρετο δικαίωμά τους στην απεργία, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της καταγγελίας που έγινε εναντίον τεσσάρων εκπαιδευτικών, επειδή “τόλμησαν” να απεργήσουν στις 21/09/2023, ημέρα νομίμως προκηρυγμένης απεργίας της ΑΔΕΔΥ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου.

«Ο εν λόγω μηνυτής-μαθητής κατηγορεί τις καθηγήτριες – που τον διδάσκουν καθημερινά στο σχολείο, όχι μόνο με τη γνωστική τους υποδομή, αλλά και με την ηθική και συλλογική στάση τους, την πίστη στα ιδανικά της παιδείας και της δημοκρατίας – ότι με την απεργία τους του “στερούν το δικαίωμα στη γνώση”(!).

Πρόκειται πράγματι για ένα επικίνδυνο δείγμα γραφής στον χώρο του σχολείου, που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη της προάσπισης των αναφαίρετων συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Τονίζουμε ότι η εν λόγω μήνυση εναντίον των απεργών συναδελφισσών αντανακλά το πνεύμα αλλά και το γράμμα των αντισυνδικαλιστικών νόμων Βορίδη-Χατζηδάκη. Καθρεπτίζει τον συνολικότερο πυρήνα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας, τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την καταστολή του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος», αναφέρει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, που στέκεται στο πλευρό των 4 καθηγητριών.

Exit mobile version