Κύμα στήριξης στον Μόσιαλο στο Twitter για την επίθεση που δέχθηκε από την Ιερά Σύνοδο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμα στήριξης στον Μόσιαλο στο Twitter για την επίθεση που δέχθηκε από την Ιερά Σύνοδο

SHARE THIS

Αρκετά «γαλάζια» στελέχη με αναρτήσεις τους στα social media και δηλώσεις τους καταφέρονται εναντίον του και προσπαθούν να τον αποδομήσουν.  

Τις τελευταίες ώρες τρεντάρει στο Twitter το χάσταγκ #Μόσιαλος. Πρόκειται για κύμα συμπαράστασης από τους χρήστες των social media προς τον καθηγητή μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει υπερασπιστεί τον καθηγητή του LSE και συμβούλου της σε θέματα δημόσιας Υγείας, Ηλία Μόσιαλο,  έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους χρήστες στα social media που εκφράζουν την οργή τους για την τακτική των κυβερνητικών στελεχών που δείχνουν να τάσσονται υπέρ της Εκκλησίας και της λογοκρισίας που προσπαθεί να επιφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου και μητροπολιτών, με χιουμοριστική ανάρτησή του με υγειονομικό νόημα, ως δηκτικό σχόλιο για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Αμέσως η Ιερά Σύνοδος έσπευσε να απαντήσει στον επιστήμονα και μάλιστα μίλησε για… φανατισμό! Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά για άλλα ζητήματα, λόγου χάρη το προσφυγικό, την αστεγία κοκ.

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Μάλιστα αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ με αναρτήσεις τους στα social media και δηλώσεις τους καταφέρονται εναντίον του και προσπαθούν να τον αποδομήσουν, με τους χρήστες στο twitter να εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον Ηλία Μόσιαλο.

Exit mobile version