Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»: Κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές ενάντια στην εκμετάλλευση των παραλιών
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»: Κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές ενάντια στην εκμετάλλευση των παραλιών

SHARE THIS

Και στη Νάξο λαμβάνονται πρωτοβουλίες από συλλογικότητες για την υπεράσπιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες του νησιού.

Ολοένα και αυξάνονται οι πρωτοβουλίες των πολιτών για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών, με κατοίκους κι επισκέπτες ελληνικών νησιών να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην εκμετάλλευση και την παράνομη κατάληψη του δημόσιου χώρου.

Μετά την κίνηση πολιτών στην Πάρο για ελεύθερες παραλίες, και στη Νάξο λαμβάνονται πρωτοβουλίες από συλλογικότητες για την υπεράσπιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες του νησιού.

Πρόκειται για το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»- Save the Naxos Beaches NOW! που όπως αναφέρεται στην σελίδα του στο Facebook, είναι μια κίνηση βάσης από ενδιαφερόμενους πολίτες, κατοίκους και λάτρεις της Νάξου. Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε άμεσα την παράνομη κατοχή και εκμετάλλευση των παραλιών μας από πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες, και να επιστρέψουμε στον λαό αυτό που προστατεύει το σύνταγμα. Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης, αλλά εντελώς ενάντια στην ανομία που αυξάνεται κάθε χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, αγωνιζόμαστε επίσης για τα παιδιά των παιδιών μας και το δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τις παραλίες της Νάξου.

Οι πολίτες της Νάξου κάνουν συλλογή υπογραφών και ζητούν μεταξύ άλλων από τους καθ΄ύλην αρμοδίους άμεση δράση για:

  • Να απομακρυνθούν, αποξηλωθούν, κατεδαφιστούν οι παράνομες μόνιμες ή  ημιμόνιμες κατασκευές στις παραλίες και λιμνοθάλασσες,
  • Να επανατοποθετηθούν οι εκβραχισμένοι ακτόλιθοι,
  • Να αποκατασταθούν οι αμμοθίνες με νέα άμμο στη θέση της παράνομα  ειλημμένης, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι ρίζες των δέντρων που  εκτέθηκαν από την αμμοληψία,
  • Να κλείσουν οι δρόμοι πάνω στις αμμοθίνες,
  • Να περιφραχθούν οι αμμοθίνες και προστεθούν ενημερωτικές πινακίδες γι’ αυτές,
  • Να δημιουργηθούν υπερυψωμένα ξύλινα μονοπάτια πάνω τους,
  • Να προβλεφθούν χώροι στάθμευσης κοντά στις παραλίες κι όχι πάνω στις
    αμμοθίνες και λιμνοθάλασσες,
  • Να πάψει η ρίψη αποβλήτων σε λιμνοθάλασσες και παραλίες,
Exit mobile version