Κύριε “Superman” – Χατζηδάκη ο Κλαρκ Κεντ είχε κολλήσει ένσημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύριε “Superman” – Χατζηδάκη ο Κλαρκ Κεντ είχε κολλήσει ένσημα

SHARE THIS

Ένας άνθρωπος, που έκανε δουλειά την παραχώρηση του ελληνικού πλούτου, σήμερα έρχεται να κουνήσει το δάχτυλο στους ανθρώπους της εργασίας

Αποτελεί τουλάχιστον τραγική ειρωνεία αν όχι προσβολή για τον κόσμο της εργασίας, το γεγονός πως ο Κωστής Χατζηδάκης, “μεταρρυθμίζει” την εργασία, την ώρα που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η πρώτη του «δουλειά» σε ηλικία 27 ετών φέρεται να είναι η προεδρία της ΟΝΝΕΔ (1992-1994), πριν ξεκινήσουν οι θητείες του ως ευρωβουλευτή (1994-2007) και ύστερα βουλευτή (από το 2007 μέχρι σήμερα).

Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Χατζηδάκης υπήρξε για διαφορετικές κυβερνήσεις της ΝΔ ο κατάλληλος άνθρωπος για να προχωρήσει τεράστιες εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας. Πάντα υπό το πρόσχημα ότι «οι προηγούμενοι άφησαν πίσω καμμένη γη» και ότι οι επιχειρήσεις αυτές ήταν «ζημιογόνες» για το ελληνικό δημόσιο, προχωρούσε σε απαξίωση των εταιριών και των μετοχών τους κι έκανε στοχευμένες δηλώσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το 2009 έκλεισε την Ολυμπιακή, ενέργεια για την οποία ο ίδιος δήλωνε «υπερήφανος». Το 2012 έφτασε ένα βήμα πριν πουλήσει τον ΟΣΕ, ενώ συνέβαλλε καθοριστικά στη μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.

Ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται να τοποθετείται όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα πρόθυμος να μεθοδεύσει μια αποκρατικοποίηση, όπως συνέβη επίσης και με την προετοιμασία των ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΠΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα και της ΛΑΡΚΟ. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την «Ελληνικός Χρυσός» αλλά και με το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, τις περιοχές NATURA και τους δασικούς χάρτες.

Ένας άνθρωπος, που έκανε δουλειά την παραχώρηση του ελληνικού πλούτου, σήμερα έρχεται να κουνήσει το δάχτυλο στους ανθρώπους της εργασίας, δηλαδή αυτούς που παράγουν τον πλούτο. Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν εξοργιστικό, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέσε θέση εκτός πολιτικής καρέκλας, έρχεται να τιμωρήσει όσους το κάνουν και μάλιστα έχει το θράσος να τους λέει ότι κακώς εξαγριώνονται, αλλά θα έπρεπε να ευχαριστούν.

Φυσικά, ο ίδιος αρέσκεται να ποζάρει με τούρτες που τον παρουσιάζουν ως Superman, ξεχνώντας ότι ο Superman πάλευε για το καλό των απλών ανθρώπων και όχι εναντίον τους. Ακόμα περισσότερο ξεχνάει, ότι ο Κλαρκ Κεντ, δηλαδή ο Superman,  είχε κολλήσει και μερικά ένσημα -έστω και στην μυθοπλασία.

Exit mobile version