«Κήρυγμα» μισογυνισμού του Μητροπολίτη Κοζάνης: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κήρυγμα» μισογυνισμού του Μητροπολίτη Κοζάνης: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;»

SHARE THIS

Πρόσφατα, είχε επιτεθεί σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο γυναικοκτονία, ενώ είχε πει και τότε, ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Σε ένα πρωτοφανές, χυδαίο, σεξιστικό παραλήρημα προχώρησε ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος, στη Θεία Λειτουργία, μετά τον αγιασμό των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων.

Όσο στη χώρα προσπαθούμε να βγούμε από τον «βούρκο» της πατριαρχίας και του σεξισμού, με γυναίκες καθημερινά να πέφτουν θύματα έμφυλης βίας, άγριων ξυλοδαρμών και γυναικοκτονιών, ο Μητροπολίτης Κοζάνης, ο οποίος θα έπρεπε να κηρύττει την αγάπη, επιτίθεται εκ νέου στο γυναικείο φύλο.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε προς τους πιστούς, μάλλον εντόπισε κάποιες γυναίκες που μιλούσαν, όμως αντί να ζητήσει ευγενικά να μην κάνουν φασαρία, επέλεξε να κάνει κήρυγμα πατριαρχίας και μισογυνισμού με σεξιστικό σχόλιο.

«Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε; Μετά…τι είπε ο δεσπότης;».

Υπενθυμίζεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κοζάνης μιλά με απαράδεκτους μισογυνιστικούς χαρακτηρισμούς.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, είχε επιτεθεί σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο γυναικοκτονία, ενώ είχε πει και τότε, ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Exit mobile version