Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους» λέει ο π. Αντώνιος
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους» λέει ο π. Αντώνιος

SHARE THIS

«Δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους» δήλωσε ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Θέση για όσα σοκαριστικά καταγγέλλονται τις τελευταίες ώρες για την Κιβωτό του Κόσμου, πήρε ο επικεφαλής, πατέρας Αντώνιος.

Αντιφάσεις;

Ο ίδιος, αν και αρχικά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος έκανε την καταγγελία, στη συνέχεια της συζήτησης είπε ότι βάσει των στοιχείων, “πάει” το μυαλό του ποιο μπορεί να είναι το παιδί που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από άνθρωπο της δομής.

«Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα, τίποτα περαιτέρω δεν γνωρίζω», είπε μιλώντας στον Alpha και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αγόρι που έχει κάνει την καταγγελία. «Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επώνυμό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία και δεν έχουμε στοιχεία». Ωστόσο, έπειτα ο ίδιος είπε ότι μπορεί να σκεφτεί με βάση τα στοιχεία ποιος έκανε την καταγγελία.

«Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο».

«Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά, τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά, από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν. (…) Η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό της, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς, ότι πήραμε τη θέση αυτή. (…) Δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους».

Σε πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε, ο πατέρας Αντώνιος επέμεινε ότι δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να είναι ο εργαζόμενος που κατηγορείται από τον νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση. Μια υπόθεση που έγινε στη δομή του Κολωνού. «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

Και αργότερα επέμεινε: «Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε».

Ο πατέρας Αντώνης ρωτήθηκε και για την καταγγελία πως παιδαγωγός απολύθηκε όταν έκανε γνωστές άλλες καταγγελίες για τα όσα γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου. «Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι’ αυτό και απομακρύνθηκε».

Exit mobile version