Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος

SHARE THIS

Η καταγγελία για ασελγείς πράξεις εις βάρος του έγινε από έναν δεκαπεντάχρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου.    

Mια ακόμη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου από υψηλόβαθμο στέλεχος στην «Κιβωτό του Κόσμου», εξετάζεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η καταγγελία έγινε από έναν δεκαπεντάχρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα -υπό άκρα μυστικότητα- κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμό στέλεχος της οργάνωσης.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση είναι η δεύτερη που γίνεται στις Αρχές από την ώρα που άρχισε να αποκαλύπτεται το μαρτύριο των παιδιών στην ΜΚΟ και η τρίτη συνολικά που εξετάζεται από την αστυνομία, παράλληλα με τις έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης που διαχειριζόταν η πρεσβυτέρα.

Παράλληλα συνεχίζεται η αξιολόγηση των στελεχών της οργάνωσης μετά την αλλαγή της διοίκησης. Χθες απομακρύνθηκαν πέντε εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν καταγγελθεί από ορισμένους ανήλικους για βίαιη συμπεριφορά. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απέλυσε τον πρώην, γενικό διευθυντής της Κιβωτού. Μεταξύ των ατόμων που απομακρύνθηκαν είναι και ο «Πασχάλης», ο 35χρονος θεολόγος που ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου ενώ αρκετά παιδιά τον έχουν κατονομάσει ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς.

Από την εργασία της στη Κιβωτό του Κόσμου απομακρύνθηκε και η σύζυγος του Πασχάλη η οποία εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής ενώ ήταν παράλληλα μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Exit mobile version