Kλείνουν το «Παίδων Πεντέλης» για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kλείνουν το «Παίδων Πεντέλης» για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο

SHARE THIS

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και  τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον η κυβέρνηση κλείνει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά

Η εμμονή της κυβέρνησης να μην επενδύσει εδώ και τρία χρόνια στο ΕΣΥ, διαμορφώνει εν μέσω πανδημίας διαρκώς επικίνδυνες συνθήκες για τον λαό.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και  τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον η κυβέρνηση κλείνει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σπρώχνοντας, στην πραγματικότητα τους πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη δηλαδή μια απόφαση εν μέσω υγειονομικής κρίσης, που ευνοεί τους ιδιώτες.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το ο Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής, το  Γ.Ν Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών). Όπως καταγγέλλει το ιατρικό προσωπικό ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ η απόφαση πρωτοκολλήθηκε, χθες, ημέρα αργίας για το ελληνικό Δημόσιο.

«Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του “Παίδων Πεντέλης” και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου» έγραψε ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου στο twitter.

Exit mobile version