Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα
EUROKINISSI ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

SHARE THIS

Κλειστοί θα παραμένουν οι αρχαιολογικοί χώροι το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτισμού

Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, έγινε γνωστό από το ΓΕΑ. Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ.ΑΒΕΡΩΦ θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο 22/07 και την Κυριακή 23/07, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 17:00 λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ. Η γενική γραμματεία Πολιτισμού ανέφερε συγκεκριμένα ότι λόγω καύσωνα έως και την Κυριακή (23/7) οι ώρες λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων τροποποιούνται το μεσημέρι, με τελευταία είσοδο να προγραμματίζεται για τις 12:00 και την επανέναρξη λειτουργίας να γίνεται στις 17:30. «Σε περίπτωση που υπάρξει μεταβολή των καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Πολιτισμού θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση» συνεχίζει η ενημέρωση.

Οδηγίες στις εφορείες αρχαιοτήτων

Παράλληλα αναφέρεται ότι «οι εφορείες αρχαιοτήτων θα μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων τους και για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας τους. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι για τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, επιβάλλεται η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε να γίνονται στις ώρες, που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη».

Exit mobile version