Κλειστές βιβλιοθήκες & πλημμυρισμένες αίθουσες στο ΑΠΘ, αλλά τουλάχιστον έχουν ΜΑΤ!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστές βιβλιοθήκες & πλημμυρισμένες αίθουσες στο ΑΠΘ, αλλά τουλάχιστον έχουν ΜΑΤ!

SHARE THIS

«Αυτό είναι το «σύγχρονο», «καινοτόμο», «αναβαθμισμένο» πανεπιστήμιο που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση!», σημειώνεται.

Ξεκίνησαν σήμερα οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ, με εντάσεις και επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές με κρότου λάμψης και χημικά.

Παράλληλα, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, στο ΑΠΘ όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Την ίδια ώρα πλημμυρισμένους διαδρόμους, αίθουσες και αμφιθέατρα, ακόμα και κλειστές βιβλιοθήκες εν μέσω εξεταστικής άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Κυριακής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνει το 902.gr

Ως αποτέλεσμα της τεράστιας υποχρηματοδότησης που έχει αφήσει στο έλεος του χρόνου κτίρια και υποδομές, φοιτητές αναγκάστηκαν ακόμα και να εξεταστούν σε μάθημα σε αίθουσες με λάσπες από τις πλημμύρες!

Με αφορμή το γεγονός ότι η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω «ακραίων καιρικών φαινομένων», Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους χαρακτηριστικά: «Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που… πήγα για διάβασμα εν μέσω εξεταστικής; Το κύριο “ακραίο” φαινόμενο που πρέπει να εντοπίσουν οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο παιδείας, η κυβέρνηση», προσθέτει η ανακοίνωση, «βρίσκεται στην πολιτική που υποχρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο, αφήνει βασικές εγκαταστάσεις του όπως η βιβλιοθήκη εδώ και χρόνια ασυντήρητες, το καλοκαίρι μας “καίει” από τη ζέστη και το φθινόπωρο μας “πνίγει” στη βροχή!»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να ανοίξει η βιβλιοθήκη και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης της, και παράλληλα να προχωρήσει η συντήρηση και η λειτουργία των βιβλιοθηκών των Τμημάτων για την αποσυμφόρηση της ειδικά το διάστημα της εξεταστικής.

Την ίδια ημέρα, το υπόγειο της πτέρυγας των Πολιτικών Μηχανικών στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ πλημμύρισε κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων χθες Κυριακή 4/9, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που εξετάζονταν σήμερα σε μαθήματα να εξεταστούν σε αίθουσες με νερά και λάσπες!

«Ακόμα μια βροχή, ακόμα μια εξεταστική που απαιτεί βατραχοπέδιλα», σχολιάζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πολυτεχνείου, και προσθέτουν πως «Το πρόβλημα αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο, πρόσφατο παράδειγμα οι βροχές κατά την διάρκεια της εξεταστικής του Ιουνίου που μετέτρεψαν πάλι το υπόγειο σε απέραντη λίμνη. Για να μην θυμηθούμε το ταβάνι που έσταζε στις γραμματείες, τα καλοριφέρ που έσκασαν στους χημικούς μηχανικούς και πλημμύρισε το σχεδιαστήριο των μηχανολόγων, τη νησίδα των μηχανολόγων που δεν λειτουργεί λόγω μούχλας και η λίστα δεν έχει τέλος.

Ίσως δεν φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, αλλά η υποχρηματοδότηση που χτυπάει κάθε χρόνο καινούριο ρεκόρ, η πολιτική που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κερδοφορούν ανενόχλητες στα εργαστήρια μας, την ίδια ώρα που οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται ως κόστος. Αυτό είναι το «σύγχρονο», «καινοτόμο», «αναβαθμισμένο» πανεπιστήμιο που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση! Οι φοιτητές με τους συλλόγους και τον αγώνα μας, τους χαλάμε τα σχέδια, διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!»

Exit mobile version