Κλείτου: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (Video)
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείτου: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (Video)

SHARE THIS

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας επιτρέψτε μου να σας πω είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα».

Κι ενώ ένας 16χρονος χαροπαλεύει έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων, η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου σήμερα από τον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ ένιωσε την ανάγκη να μας πει ότι «Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα»!

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο Ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε. Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα. Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή» είπε αρχικά.

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!».

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας επιτρέψτε μου να σας πω είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα. Κι αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι η Πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες γιατί χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης, ένταξης κλπ…» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το ηθικό δίδαγμα δηλαδή για την Λίνα Κλείτου, ενώ ένας ανήλικος δίνει μάχη για την ζωή του, δεν είναι ότι η Αστυνομία έχει λυμένα χέρια και βαράει στο ψαχνό.

Είναι ότι «όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» κι ότι «η Πολιτεία έχει ευθύνες γιατί χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα»! Όχι γιατί η Πολιτεία έχει αφήσει ανεξέλεγκτα τα όργανα καταστολής, αλλά γιατί «χαϊδεύει» την παραβατικότητα από όσους πυροβολούν οι αστυνομικοί!

Exit mobile version