Κολωνός: Σε απεργία πείνας η μητέρα – Κύμα υποστήριξης & αλληλεγγύης από την κοινωνία
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ / FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Σε απεργία πείνας η μητέρα – Κύμα υποστήριξης & αλληλεγγύης από την κοινωνία

SHARE THIS

«Ακούμε για συλλήψεις, υπάρχουν πληροφορίες ότι η 12χρονη έχει αναφερθεί και σε άλλα άτομα. Αλλά συλλήψεις δεν έχουμε δει».

Σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει εδώ και μέρες η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού που έπεσε κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό.

Για τον αγώνα της μητέρας να αποφυλακιστεί έπειτα από πέντε μήνες κράτησης και να επιστρέψει στα παιδιά της, μίλησε στον Ant1 ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

«Είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση» λέει ο δικηγόρος της

«Μίλησα μαζί της και χτες και προχθές το βράδυ, είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Μου ανακοίνωσε ότι θα κάνει απεργία πείνας. Η άποψή μου ήταν να κάνει υπομονή και ότι όλα θα πάνε καλά. Εμένα αυτό μου μετέφερε, η συμβουλή μου ήταν να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο κ. Λύτρας.

Ακόμη, ο ίδιος προανήγγειλε ότι «σε ελάχιστο διάστημα θα κατατεθεί νέα αίτηση αποφυλάκισης. Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία» που να υποστηρίζουν την παράταση της προφυλάκισης. Θύμισε μάλιστα ότι ήδη «η μία δικαστής του Συμβουλίου και εισηγήτρια, μέσα σε 40 σελίδες σκεπτικού, έκανε ολόκληρη ανάλυση του γιατί η μητέρα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Παρόλα αυτά, κατά πλειοψηφία οι άλλοι δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή της κράτηση».

«Οι καταθέσεις των παιδιών υπήρχαν από την πρώτη στιγμή. Αναφέρουν ότι η μητέρα τους έχει καμία σχέση. Δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα, ούτε τα μεγάλα αδέρφια. Το σημαντικό είναι στις καταθέσεις της 12χρονης, που σε όλες αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», όπως τόνισε.

Ο δικηγόρος άφησε αιχμές για την αργή εξέλιξη της έρευνας, σημειώνοντας: «Πολλές φορές οι διαδικασίες και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης δεν είναι τόσο γρήγορα. Πράγματι, ακούμε για συλλήψεις, υπάρχουν πληροφορίες ότι η 12χρονη έχει αναφερθεί και σε άλλα άτομα. Αλλά συλλήψεις δεν έχουμε δει». Διευκρίνισε εξάλλου ότι από τη φυλακή «η 12χρονη μιλάει με την μητέρα της τηλεφωνικά».

Κύμα στήριξης από την κοινωνία

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής για τη 12χρονη από τον Κολωνό και την οικογένειά της από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, σωματεία και συλλογικότητες.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία Μένουμε Ενεργοί, η πορεία κατέληξε στις φυλακές Κορυδαλλού με την απαίτηση για αποφυλάκιση της μητέρας, αίτημα που υποστηρίζουν όλα τα παιδιά και μέλη της οικογένειας, όπως και η ίδια η 12χρονη.

Με κεντρικά συνθήματα: «Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, έξω η μάνα από τη φυλακή», «Ούτε στον Κολωνό, ούτε και πουθενά, τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά» η πορεία επέμεινε και πέρασε από τον αστυνομικό κλοιό που απαγόρευε την προσέγγιση στην είσοδο των φυλακών.

Exit mobile version