Κοντοζαμάνης για non covid περιστατικά: Δεν έχουμε αφήσει πίσω κανέναν συμπολίτη μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντοζαμάνης για non covid περιστατικά: Δεν έχουμε αφήσει πίσω κανέναν συμπολίτη μας

SHARE THIS

Ο υφυπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι υπάρχει αύξηση των covid περιστατικών, αλλά αυτό δεν αλλάζει την εξυπηρέτηση των non covid...  

Έχουμε αυξήσει περαιτέρω τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου έχει χρειαστεί, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όσον αφορά στην ερώτηση εάν το ελληνικό σύστημα υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς ή όχι, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε πως υπηρεσίες υγείας παρέχονται σε όλους τους ασθενείς, ανεξαιρέτως, παρόλο που οι ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ δείχνουν μάλλον το αντίθετο.

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κανονικά, υπογράμμισε. Το 45 με 50% των προσελεύσεων στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων αφορούν non covid περιστατικά, αλλά δεν έχουμε σταματήσει να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας, τόνισε.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και υγειονομικές δομές των ενόπλων δυνάμεων.

Παραδέχθηκε πως η προσέλευση covid περιστατικών είναι αυξημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά υποστήριξε πως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε όλους – και στα non covid περιστατικά.

Οι ογκολογικές, οι παιδιατρικές και οι ψυχιατρικές δομές εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να είναι covid, σημείωσε και προσέθεσε πως, όπου υπάρχουν δομές αποκλειστικά για covid, υπάρχει η υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και των ενόπλων δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, δίνεται βαρύτητα στα covid περιστατικά, αλλά δεν έχουμε αφήσει πίσω κανέναν συμπολίτης μας που προσέρχεται για υπηρεσίες υγείας.

Exit mobile version