Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα μελετά η κυβέρνηση – Σκέψεις για νέο lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα μελετά η κυβέρνηση – Σκέψεις για νέο lockdown

SHARE THIS

Η κυβέρνηση προχωρά με ήξεις αφήξεις σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει, με τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις για τοπικά lockdown, ακόμα και ολικό lockdown.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας γεννά προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, που δείχνει αμήχανο και νευρικό απέναντι στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο 4ψηφιος αριθμός κρουσμάτων δεν αναμένεται να υποχωρήσει, με τις εκτιμήσεις λοιμοξιολόγων να κάνουν λόγο για 3.500 κρούσματα ημερησίως το επόμενο διάστημα και περαιτέρω εκτόξευση των κρουσμάτων μέχρι και το φθινόπωρο.

Ο καθηγητής πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως στο καλύτερο σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιο πιθανό σενάριο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο, ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις ακόμα και για 18.000 κρούσματα μέχρι και το φθινόπωρο σε περίπτωση που δεν ανακοπεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Αναφορικά με τους θανάτους, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε πρόβλεψη για 40-45 θανάτους ημερησίως ως τον Δεκαπενταύγουστο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί ο εκτιμώμενος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχωρά με ήξεις αφήξεις σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει, με τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις για τοπικά lockdown, ακόμα και ολικό lockdown. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο, παρά τις εκτιμήσεις και εισηγήσεις της επιτροπής, με την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών να αυξάνεται συνεχώς.

Exit mobile version