Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ζάκυνθο και Χανιά λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ζάκυνθο και Χανιά λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

SHARE THIS

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από αύριο Παρασκευή σε Χανιά και Ζάκυνθο ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη σύμφωνη γνώμη της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι δύο περιοχές παρουσιάζουν εξαιρετικά επιβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο που τις κατατάσσουν στο επίπεδο κινδύνου 4. Συγκεκριμένα, για τη Ζάκυνθο το φορτίο αυξήθηκε κατά 69% την τελευταία εβδομάδα και στα Χανιά 54% αντίστοιχα.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06.00 το πρωί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, οπότε και θα επαναξιολογηθούν. Αφορούν συγκεκριμένα απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, όπως επίσης και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, σε επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης – «πορτοκαλί») εισέρχονται οι δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ίος) λόγω του επίσης αυξημένου ιικού φορτίου.

Exit mobile version