Κορονοϊός: Κι επίσημα lockdown στην Αττική – Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κι επίσημα lockdown στην Αττική – Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη

SHARE THIS

Lockdown στην τύπου Μαρτίου, αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων πριν λίγη ώρα για την Αττική - Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30

Είναι οριστικό το lockdown στην Αττική έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν μέτρα τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Αυτό σημαίνει, ότι κατεβάζουν ρολά όλα τα καταστήματα που άνοιξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ κλείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και σχολεία.

Επιπλέον, παραμένουν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως η αποστολή SMS στο 13033, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο και εκτός Νομού.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λίγη ώρα, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εισηγούνταν ολικό lockdown στην Αττική που σημειώνει πολλές νέες μολύνσεις.

Επίσης, οι λοιμωξιολόγοι δεν έκρυψαν την ανησυχία τους η οποία εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους έχουν θορυβήσει. Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και στην συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

«Όπου το έχουμε δει διεθνώς αυτό να συμβαίνει σχεδόν μπορούμε να προβλέψουμε τη συνέχεια» έλεγε το πρωί μέλος της Επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτοντας «γνώμονάς μου σε οποιαδήποτε εισήγηση μου θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως ως επιστήμονες είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών».

Σημειώνεται, ότι το σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική είχε συζητηθεί στην Παρασκευή στη μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής, με την πλειονότητα των ειδικών να μην προκρίνουν αυτά τα μέτρα.

Ακόμη, την Παρασκευή η Επιτροπή συνεδρίαζε για 8-9 ώρες. Εκεί έπεσαν όλες οι απόψεις στο τραπέζι και τελικά πέρασαν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το Σάββατο.

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη

Έκτακτο διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:30 για το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου

Μόνο 38 άδεια κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ τονίζει πως «το σύστημα των νοσοκομείων πολιορκείται», ενόψει τρίτου κύματος κορονοϊού.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε δήλωση του, αναφέρει ότι «όπως αντιμετωπίζεται η κατάσταση με την πανδημία στην Αττική μας οδηγεί σε πρόσφατες εικόνες Θεσσαλονίκης. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Η ηλικιακή ομάδα 65 ετών έως 80 ετών που είναι από τις πιο ευάλωτες στον κορονοϊό βρίσκονται εκτός εμβολιασμών. Σήμερα εγγράφονται στη πλατφόρμα άτομα άνω των 80 ετών και άτομα 60 έως 64 ετών. Οι 60 έως 80 ετών πολίτες θα αντιμετωπίσουν το τρίτο κύμα ανεμβολίαστοι».

 

Exit mobile version