Κορονοϊός: Λιγότερες οι κλίνες ΜΕΘ στο «Ευαγγελισμός» απ’ το πρώτο κύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Λιγότερες οι κλίνες ΜΕΘ στο «Ευαγγελισμός» απ’ το πρώτο κύμα

SHARE THIS

Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία κλινικές μίας νόσου, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ευαγγελισμός».

Με λιγότερες κλίνες ΜΕΘ, εν συγκρίσει μ’ εκείνες που λειτουργούσαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας λειτουργεί το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA».

Ο ίδιος έκανε λόγο για έλλειψη προσωπικού, αλλά και μετατροπή του νοσοκομείου σε κλινική μίας νόσου.

Από τις 44 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ που λειτουργούσαν κατά το πρώτο κύμα, σήμερα λειτουργούν οι 32 με πληρότητα 100% στην γενική εφημερία, υπογράμμισε.

Δεν λειτουργούν όλες οι κλίνες, διότι καθυστέρησαν εργασίες που θα έπρεπε να είχαν γίνει και εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες μέρες να λειτουργήσουν, προσέθεσε.

Στις απλές κλίνες Covid-19, την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 70 ασθενείς με κορονοϊό και την Τρίτη έφτασαν τους 95, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, δε, πως υπάρχει έλλειμμα προσωπικού εξαιτίας και των κρουσμάτων σε υγειονομικούς που μπαίνουν σε καραντίνα.

Πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αναδεικνύει η ΟΕΝΓΕ, επεσήμανε και συνέχισε, λέγοντας πως δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις τόσο στα νοσοκομεία όσο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί κάνουν τα νοσοκομεία μίας νόσου και μειώνονται οι χειρουργικές αίθουσες. Στο «Ευαγγελισμός», από 14 μειώνονται σε επτά από σήμερα Τετάρτη, συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, προειδοποίησε και για την καθυστέρηση -επί μήνες- στις χειρουργικές επεμβάσεις, που θα επιβαρύνει άλλους σε ασθενείς.

Exit mobile version