Κορονοϊός: Πάνω από 70 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – «Σημασία για την κυβέρνηση έχει ο ιδιωτικός τομέας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πάνω από 70 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – «Σημασία για την κυβέρνηση έχει ο ιδιωτικός τομέας»

SHARE THIS

«Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και δεν κάνει τίποτα, γιατί δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Περισσότεροι από 70 ήταν χθες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως δημοσιεύει το thesstoday.gr, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 70 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν χθες εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση κάθεται άπραγη μπροστά στο φαινόμενο αυτό επειδή «δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Μπορεί να υπάρχει μικρή κάμψη των εισαγωγών, όμως δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία. Από τις 90 προσελεύσεις ασθενών με κορονοϊό σχεδόν οι μισοί είναι βαριά περιστατικά και θα χρειαστούμε ΜΕΘ. Με βάση τα στοιχεία που είχαμε χθες 610 ήταν στις ΜΕΘ από τους 683. Πάνω λοιπόν από 70 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ότι «δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για να μεταφερθούν κι αν περισσεύει κανένα κρεβάτι γίνεται επιλογή ασθενών, γιατί ο γιατρός θέλει το κρεβάτι αυτό να το δώσει σε ένα νέο άνθρωπο. Ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα κλίνη ΜΕΘ. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα και μυρμήγκια να ήταν θα μας πονούσε. Και όμως όλοι αναρωτιούνται τι φταίει για αυτό εκτός από την κυβέρνηση, η οποία αυτοθαυμάζεται και δεν κάνει τίποτα, γιατί δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν γλιτώσει πολλοί το θάνατο εάν ήταν καλύτερα οργανωμένο το σύστημα και προστατεύονταν λιγότερο ο ιδιωτικός τομέας υγείας».

«Να πάρουν εφημερίες οι ιδιωτικές κλινικές»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο στη Θεσσαλονίκη «υποτίθεται έχουν επιταχθεί 200 κλίνες σε μία ιδιωτική κλινική. Το νοσοκομείο «Παπανικολάου» έχει ίδιες κλίνες. Γιατί λοιπόν αφού είναι επιταγμένη η ιδιωτική κλινική δεν μπαίνει σε μία εφημερία κάθε τέσσερις μέρες όπως ένα δημόσιο νοσοκομείο για να βοηθήσει ουσιαστικά στον covid;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε: «Αλλά μετά φαίνονται περιστατικά μόνο χαμηλής βαρύτητας όπως λέγεται μετά από διαλογή που γίνεται στα νοσοκομεία, δηλαδή παίρνουν περιστατικά αποκατάστασης».

Μάλιστα ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι η ιχνηλάτηση έχει εγκαταλειφθεί, ενώ εκτόξευσε καρδιά για την τιμή των PCR test. «Η ιχνηλάτηση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη και στην τσέπη των πολιτών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 47 ευρώ που είναι το πλαφόν της διατίμησης είναι μία καλή τιμή για τους πολίτες, όμως το τεστ θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ -τα οποία είναι άφαντα- αλλά και να συνταγογραφείται. Και ρωτώ εγώ πώς είναι συμφέρουσα η τιμή αυτή για τους πολίτες όταν νοσοκομεία εδώ της Θεσσαλονίκης όπως το Γεννηματάς και ο Άγιος Δημήτριος έχουν σήμερα αναρτημένα στη διαύγεια ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και αγοράζουν το μοριακό με 17,97 ευρώ, δηλαδή το 1/3 της τιμής από τη διατίμηση».

«Τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην κρίση είχαν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα»

Ο κ. Γιαννάκος απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα ιδιωτικά κέντρα, τόνισε ότι «αυτό που λέει ο υπουργός ανάπτυξης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν οι μικρές ιδιωτικές εταιρείες, τα μικρά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δεν ισχύει, γιατί τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην κρίση την είχαν ακριβώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα».

«Εργαζόμαστε με μείον 10.000 προσωπικό σε σχέση με πέρσι»

Οι αναστολές εργασίας, οι συνταξιοδοτήσεις και οι νοσούντες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο οδήγησαν στην τεράστια μείωση προσωπικού δυναμικού στα νοσοκομεία.

«Εμείς εργαζόμαστε με μείον 10.000 προσωπικό σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα. Είναι οι αναστολές εργασίας, οι συνταξιοδοτήσεις και τώρα έχουμε 3.000 συναδέλφους οι οποίοι νοσούν κάθε φορά. Είναι επικίνδυνες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι συνάδελφοι να αναγκάζονται στις πέντε μέρες με ενεργή νόσο να επιστρέφουν στη δουλειά».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τι νόημα έχει να υπάρχουν 5.000 συνάδελφοι σήμερα σε αναστολή εργασίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν βαριά αλλά όμως μεταδίδουν τον ιό. Εξάλλου έχουν πει υγειονομικές αρχές ότι όλοι θα νοσήσουμε εμβολιασμένοι και μη».

«Με 300 άτομα λιγότερα το Παπανικολάου»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι το Παπανικολάου σήμερα λειτουργεί σχεδόν με 300 άτομα λιγότερα σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα, ενώ έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της στους εμβολιασμούς.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με τον εξαναγκασμό, με τα πρόστιμα, με τις αναστολές εργασίας λέγοντας τη μισή αλήθεια. Γιατί ουσιαστικά σήμερα έχουμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Με δεδομένο ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν σίγουρα θα βρουν ανεμβολίαστο για να τον στείλουν στο νοσοκομείο».

«Σημασία για την κυβέρνηση έχει ο ιδιωτικός τομέας»

Εκτοξεύοντας νέα πυρά κατά της κυβέρνησης ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι απαξιώνονται σκόπιμα τα δημόσια νοσοκομεία. «Για τον κόσμο της κυβέρνησης σημασία έχει ο ιδιωτικός τομέας, είναι πολυτέλεια το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως στον κόσμο το δικό μας το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να προστατεύεται, προσφέρει ύψιστο κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει όλοι μας να σκύψουμε πάνω του».

Exit mobile version