Κορονοϊός: Ξαφνικό άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων και μετακίνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ξαφνικό άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων και μετακίνησης

SHARE THIS

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε ξαφνικό άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων και μετακίνησης - Αναμένονται οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά  

Ξαφνικό άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων και μετακίνησης φαίνεται να έχουμε, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα.

Άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο στις 5 Απριλίου είναι το τελευταίο σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iEidiseis, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών και είναι άγνωστο ακόμη αν υπήρξε ψηφοφορία, ωστόσο φαίνεται πως αποφασίστηκε να προχωρήσει το πλάνο που θέλει τα σχολεία να ανοίγουν στις 5 Απριλίου, με αυστηρούς όρους, καθώς και τα μικρά καταστήματα (δεν είναι ακόμη βέβαιο), αλλά να επιτραπεί και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλα αυτά από 5 Απριλίου.

Η επιτροπή των ειδικών, φέρεται να εισηγείται παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια, ενδεχομένως και τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά σχολεία.

Οι πληροφορίες θέλουν η επιτροπή να έχει δεχθεί αιτήματα από τέσσερα υπουργεία για χαλάρωση του lockdown και άνοιγμα των καταστημάτων.

Πάντως, κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά θεωρείται βέβαιη η παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα παρουσιάσει το σχέδιο για τα self test.

Exit mobile version